7 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncertom Gradske muzike Kotor otvorena manifestacija „Od Božića do Božića“

Tradicionalnim novogodišnjim koncertom Gradske muzike Kotor sinoć je u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ otopčela manifestacija „Od Božića do Božića“, koja se organizuje treću godinu za redom, a ove godine je dio novogodišnjeg program u Kotoru.

U prepunoj sali manifestaciju je otvorio gradonačelnik Kotora Aleksandar Stjepčević koji je kazao da je novogodišnji program u Kotoru ove godine raznovrstan i osmišljen kao spoj tradicije, načina života i kulture sa modernim muzičkim žanrovima.

“Kotor je od strane svjetski poznatog vodića “Lonely Planet” proglašen prvim od gradova koje neizostavno treba posjetiti u 2016. To uz sve ostalo daje uvjerenje da ćemo u Novoj godini sa još većim elanom i odgovornošću nastaviti započete poslove. Ovaj projekat je zavrijedio pažnju gradske javnosti i turista a time i pokroviteljstva Ministarstva tuizma i održivog razvoja Crne Gore”, kazao je Stjepčević.

Direktor TO Kotor Mirza Krcić kazao je da je treću godinu zaredom program „Od Božića do Božića“ ove godine upotpunjen svečanim dočekom, te izrazio zadovoljstvo i čast što može najaviti koncert institucije koja traje 177 godina, Gradske muzike Kotor.

“To govori da Kotorani čuvaju tradiciju”, zaključio je Krcić.

On se zahvalio NTO i Ministarstvu održivog razvoja i turizma, brojnim sponzorima, Kulturnom centru „Nikola Đurković“, kao i Javnom preduzeću Komunalno Kotor koje će o svom trošku očistiti gradske ulice i tako pomoći manifestaciju, što je oduševilo i nasmijalo publiku.

Uz taktove koračnica, marševa i modrnih muzičkih numera članovi orkestra oduševili su mnogobrojnu publiku, kao i gosti koji su nastupili na koncertu, ženska klapa „Incanto“ profesori muzičke škole „Vida Matjan“ iz Kotora – Goran Ševaljević na harmonici i Tamara Knežević Kovač na flauti, mladi saksofonista – Filip Kovačević.

Kapelnik Gradske muzike Kotor Dario Krivokapić zahvalio se na pomoći članovima iz drugih muzičkih društava koji su pomogli da se održi koncert.

Koncert je završen himnom grada Kotora – Kolom Bokeljske mornarice i nastupom  mažoretke „Fešta“.

Manifestacija „Od Božića do Božića“ održava se treću godinu za redom u organizaciji TO Kotor, NVO Karampana uz potporu Dječjeg festivala pozorišta za djecu a pod pokroviteljstvom Općine Kotor.

Najčitanije