17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

U pripremi nova postavka Etnografsko nasleđe Tivta

Muzej Tivat
Muzej Tivat

Iz Javne ustanove Centar za kulturu Tivat saopštavaju da je u toku izrada Projekta vezanog za novu postavku Etnografskog nasleđa Tivta u ekonomskoj zgradi nekadašnjeg ljetnjikovca porodice Buća.

Kao jedinstven i rijedak primjer graditeljstva ovoga karaktera na prostoru Boke Kotorske, to kulturno dobro predstavlja nezaobilazan i atraktivan prostor za posjetioce. Dosadašnju postavku – Etnografsko nasleđe Tivta iz 2006.god. planiraju zamijeniti novom, koja bi dala uvid u seosku i gradsku kuću sa prostora Tivta. Cilj projekta je vraćanje daha prošlosti i edukacija posjetilaca kroz uvid u prezentovani materijal iz bogate kulturne prošlosti grada, kao i korišćenje dobra u kulturne i turističke svrhe.

Pozivam sugrađane da kroz svoj lični doprinos pomognu realizaciji ovoga vrijednog projekta, a sve kroz ponudu materijala na pozajmicu koji će biti konzervatorski obrađen i uredno vraćen nakon završetka izložbe. Realizacija projekta je planirana za maj 2016.god.“, kaže se u saopštenju JU Centar za kulturu Tivat

Autor projekta i osoba za koordinaciju je Dušica Kovačević, konzervator savjetnik. galerijabuca@t-com.me mob. 069-089-189.

Najčitanije