17 C
Kotor

Slušaj online radio

Pokrenuta proizvodnja drvenih barki u Baru

Najveća kalafatska radionica u Crnoj Gori, “Bokovac” u Baru, od sljedeće godine po želji kupca izrađuje različite modele drvenih barki, od osnovnog modela sve do ojedrenih barki latinskim jedrom.

Ove barke su replike poznatih “arsenalki” sa malim izmjenama u cilju boljih maritimnih osobina, građene od punog drveta murve, hrasta i muljike sa veoma preciznom izradom.

Porodica Bokovac do sada ima četiri gotove barke arsenalke: “Anđela”, “Andrea“, “Jovan“ i “Lana“, i jednu Korčulanku – “Viktor”. Sve su ojedrene, a dokazale su se na brojnim regatama po Baru i Boki Kotorskoj, gdje su osvajali puno medalja i izazvali veliko interesovanje kad god bi se pojavljivali.

Po riječima vlasnika radionice Nenada Bokovca cjene za pojedine modele bi varirale u zavisnosti od opreme koja je ugrađena u barke znači od osnovnog modela pa sve do ojedrenih barki sa latinskim ili nekim drugim tipom jedra po želji kupca.

Pokrenuta proizvodnja drvenih barki u Baru
Pokrenuta proizvodnja drvenih barki u Baru

Preliminarno cjene bi izgledale ovako:

Za osnovni model barke bila bi 8000eur-a.

Barka sa jarbolom i Lantinom, pajulima rađenim na kockice tj model kao „Lana“ koštala bi 13.000 eur-a.

A model sa palubom tj kao “Anđela” 18.000 eur-a.

Ipak za sve dogovore oko detalja najbolje bi bilo kontaktirati majstora Nenada lično na broj 069 558 400. ili na e-mail bokovacnenad@gmail.com  i jadranka.b@t-com.me

Više detlja na njihovom sajtu http://bokovac.com/

Najčitanije