14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Katarci krenuli u proceduru izgradnje prvog objekta u kompleksu Plavi horizont

Uvala Pržno
Uvala Pržno

Kompanija „Qatari Diar Hotel and Property Investment Montenegro“ (QDHPIM) iz Tivta podnijela je Agenciji za zaštitu životne sredine Crne Gore zahtjev za odlučivanje o potrebi procjene uticaja na životnu sredinu izgradnje objekta tzv. „Owner` s Cluba” , prvog u sklopu budućeg rezidencijalno-turstičkog kompleksa u uvali Pržna u Krolima kod Tivta.

„Owner` s Club” je zvanično “turistički pomoćni objekat stalnog karaktera”, a gradiće se na placu površine 3.700 kvadrata, tih uz pješčanu plažu nekadašnjeg kompleksa “Plavi horizont” koji je tivatsko HTP “Primorje” prije šest godina prodalo “Qatari Diaru” za oko 24 miliona eura.

Objekat spratnosti suteren plus prizemlje, ukupne bruto građevinbske površine 1.600 kvadrata, se sastoji od reprezentativnog dupleks apartmana (Lamela A) i glavnog dela (Lamela B) sa sadržajima kao što su klub vlasnika, restoran i prateći servisni i tehnički prostori. Dupleks apartman u lameli A je zapravo ogledni primjerak u punoj veličini za zainteredsovane kupce, da im se prikaže kako će izgledati slični apartmani u rezidencijalnim vilama za prodaju koje će se, pod formom tzv. mixed use, turističkog rizorta, graditi u borovoj šumi i maslinjacima iznad djevičanske pješčane plaže u uvali Pržna, a koja je od 1968 zvanično zaštićeni spomenik prirode. Klub vlasnika u lameli B imaće pored ostaloga, kino dvoranu, salu za bilijar i kartanje, glavni salon-dnevni boravak, salon za cigare sa prostorijom za čuvanje duvana, prostor za čuvanje i degustaciju vina, prostor za objedovanje i veliku terasu. Pored toga objekat će sadržati i restoran kapaciteta 130 mjesta sa kuhinjom i pratećim tehničkim prostorijama.

Tivćani imaju rok da do utorka 29.decembra, u prostorijama Opštine Tivat izvrše uvid u dokumentaciju o potrebi procjene uticaja na životnu sredinu „Owner` s Club-a” na Pržnoj, a obrađivač tog dokumneta, kompanija “S&T Sistem” iz Podgorice, napisala je da nije potrebna izrada posebnog Elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu, iako je riječ o gradnji prvog velikog objekta što će naći na obodu plaže koja je zaštičeni spomenik prirode.

Najčitanije