11 C
Kotor

Slušaj online radio

Amerikanci Boku stavili među 21 svjetsku „must see“ destinaciju

The Top 21 destinations for 2016.
The Top 21 destinations for 2016.

Prestižni američki magazin „Robb Report“ je u svom premijernom januarskom izdanju za 2016. godinu, kreirao listu „21 najbolja destinacija za putovanja“, a Porto Montenegro i Crna Gora uvrštene su na ovoj top listi, zajedno sa Parizom, Zanzibarom, Balijem, Bermudama, Namibijom, Omanom, Kolumbijom…

„U svom informativnom i veoma konciznom opisu, urednica i novinarka Jenifer Ashton Ryan okarakterisala je Crnu Goru kao prefinjeno odredište za superjahte jer je sa Porto Montenegrom Crna Gora postala ono što je nekada bio Monako. Akcenat je dala luksuznom nautičkom događaju za superjahte „Superyacht Rendezvous“ koji okuplja najatraktivnije superjahte današnjice, jahting industijalce, svjetski kapetane i vlasnike brodova, i koji se nakon četvrt vijeka iz montenske marine Monaka na Azurnoj obali, preselio u Porto Montenegro u Tivtu, ali i izgradnji novog objekta u nautičkom naselju “Regent Hotel Residences“ i obilasku akvatorijuma zaliva Boke Kotorske, kao predloga za savršen boravak u Crnoj Gori.“- saopšteno je iz Porto Montenegra.

Novinarka „Robb Report-a“ Jacki Caradonio boravila je u februaru 2014. godine u nautičkom naselju Porto Montenegro, a svoje impresije Bokom Kotorskom prenijela je na hartiji već u nekom od narednih izdanja, čime je Porto Montenegro zadobio povjerenje ovog uglednog magazina. Ova najnovija lista u magazinu kojeg vole da čitaju ultra-bogati putoholičari, i oni koji vole luksuznu uslugu i svjetske brendove, potvrda je da impresija urednika ovog magazina Crnom Gorom ne jenjava.

„Samo tokom ove godine, preko pedeset internacionalnih novinara najuglednijih medijskih kuća boravilo je u Porto Montenegru, a naslovne strane najprestižnijih britanskih, ruskih, francuskih, turskih i italijanskih jahting i travel magazina krasile su fotografije Porto Montenegra. Svi oni nadjenuli su ovo destinaciji atribute poput: omiljeno stjecište svjetskog džet-seta, vodeća matična luka za superjahte, mjesto susreta najvećih jedriličara i nautičara, dragulj Jadrana i raj Mediterana, novi Monako, raj za svjetski jet-set, lifestyle destinacija za cijelu porodicu…“- stoji u saopštenju.

Montenegro
Montenegro
Izvor:S. L.

Najčitanije