21.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Novogodišnja bajka na Stradunu (foto)

Očekuje nas spektakularni doček Nove godine na Stradunu! – najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Turističkoj zajednici Grada Dubrovnika.

Dubrovnik postaje prava zimska destinacija. Ove godine ostvareno je 13 posto više dolazaka i 19 posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu, pohvalila se direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika, Romana Vlašić na današnjoj konferenciji za novinare.

Zimski festival nam je bio najljepši ulazak u božićne i novogodišnje blagdane. Živost je zavladala Gradom i ostvarena je naša namjera vratiti ljude u grad. Sad nam slijedi povratak gostiju i produženje sezone – istakla je direktorica Vlašić u osvrtu na Dubrovački zimski festival i u najavi programa Dočeka Nove godine, koji će trajati tri dana.

Tomu u prilog svjedoči i priznanje britanskog Telegrafa koji je Dubrovnik uvrstio u Top 10 City destinacija.

U srijedu, 30.decembra nastupiti će DaRiva i Valetudo, a na Staru Godinu u podne ipo će za djecu biti organiziran dječji doček uz Severinu koja će navečer nastupiti uz Silente i DJ Kameny-a. Na Novu godinu, tačno u podne koncert će imati Dubrovački simfonijski koncert, a navečer će zapjevati klape Šufit i Contra.

Dubrovnik – Stradun spreman za doček 2016.
Dubrovnik – Stradun spreman za doček 2016.

Na Stradunu pada vještački snijeg. Prema informacijama iz gradske uprave, riječ je o još jednoj u nizu atrakcija u kojima građani mogu uživati u sklopu ovogodišnjeg Zimskog festivala. 

Turistička zajednica će svojim sugrađanima i gostima 1. januara na Stradunu dijeliti kamenice i čašu šampanjca, kao poklon za 2016., najavila je Romana Vlašić.

Dubrovnik – Stradun spreman za doček 2016.
Dubrovnik – Stradun spreman za doček 2016.

Vlaho Margaretić, načelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Grada Dubrovnika otkrio je koja još iznenađenja očekuju Dubrovčane u sklopu Zimskog festivala.

– 2. januara na Stradun stiže Jasmin Stavros, 9. januara Dražen Zečić, a tada će stići i originalni Djed Mraz iz Laponije, kazao je Margaretić.

Dubrovnik – Stradun spreman za doček 2016.
Dubrovnik – Stradun spreman za doček 2016.

Kako izgleda bajkoviti Stradun sa kućicama, snijegom, jelenima, medom, na našim fotografijama.

Najčitanije