16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Božićna bogosluženja

Badnjak
Badnjak

 SPC – Božićna bogosluženja

Srpska pravoslavna crkvena opština kotorska obaviještava vjernike o rasporedu božićnih bogosluženja.

Sutra 6. januara – na Badnji dan, u 10 sati počeće sveta liturgija u crkvi Svetog Nikole, u 18 večernje i nalaganje dječjeg badnjaka u porti crkve Svetog Nikole, a u 22 veliko povečerje u nalaganje badnjaka na trgu pred crkvom Svetog Nikole.

U četvrtak 7. januara – na Božić, u 8 sati je jutrenje u crkvi Svetog Nikole, u 8 sati sveta liturgija u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Dobroti, u 10 sveta liturgija u crkvi Svetog nIkole, u 18 večernje u crkvi Svetog Nikole.

U petak 8. januara – na drugi dan Božića, u 8 sati je jutrenje u crkvi Svetog Nikole, u 10 sveta liturgija u crkvi Svetog Luke, u 10 sveta liturgija u crkvi Svetog Opetra Cetinjskog na Prčanju i u 18 večernje u crkvi Svetog Nikole.

„Mir božji – Hristos se rodi” – božićni je pozdrav koji je upućuje Srpska pravoslavna crkvena opština kotorska.

CPC – Božićna bogosluženja

Crnogorska pravoslavna crkva obratila se saopštenjem povodom Božića. “Crnogorska pravoslavna crkva svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti čestita Božić uz blagoslov – Mir božji, Hristos se rodi.

Vjernici i poštovaoci Crnogorske pravoslavne crkve obavještavaju se da će se 6.januara na trgu ispred crkve Svetog Petra Čudotvorca u Kotoru naložiti badnjak s početkom u 20 sati.

Prije nalaganja badnjaka služiće se večernje bogosluženje s početkom u 18,45 sati nakon čega će prisutnoj djeci biti podijeljeni božićni pokloni.

Bogosluženje će obaviti protojerej Ivan Pajović” – kaže se u saopštenju CPC.

Najčitanije