12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Snaga prirode: Snažna tramontana “iskrivila” Zlatni rat na Braču

Zlatni rat - foto Frane Marinković
Zlatni rat – foto Frane Marinković

Jedna od najljepših jadranskih plaža, a neki će reći i znatno šire, Zlatni rat u Bolu, ljepotom osvaja u svakom dijelu godine, a posljednja je dva dana ponovno izaziva pozornost. Naime, zbog dvodnevne dominacija zapadnih vjetrova, osobito tramontane, poznata bračka plaža promijenila je svoj izgled! Osobito jaka tramontana puhala je tokom četvrtka na cijelom srednjodalmatinskom akvariju. U Bolu su olujni udari prelazili 70 km/h, na Palagruži 80 km/h, a u višim predjelima Visa udari su prelazili 100 km/h.

Sada se je svoj vrh Zlatni rat “zakrivio” prema istoku, prilagođavajući se tako smjeru vjetra, odnosno strujanjima mora. Stanovnici Bola nam kažu da postoji mogućnost, ukoliko zapadno strujanje potraje dovoljno dugo, da dođe do daljnjeg zakrivljenja vrha plaže, pa da na taj način u sredini nastane i malo “jezerce”, piše Dalmacija News.

Zlatni rat - foto Frane Marinković
Zlatni rat – foto Frane Marinković

Promjena oblika Zlatnog rata prirodna je pojava, stoga nema razloga za zabrinutost.

Zlatni rat - foto Frane Marinković
Zlatni rat – foto Frane Marinković

U priloženoj foto galeriji pogledajte prekrasne prizore “izmijenjenog” Zlatnog rata koje je snimio Frane Marinković iz Bola. Frane je mladi pomorac koji se hobistički bavi fotografijom iz vazduha.

 

Najčitanije