23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Božićnom papaladom a la maka završena manifestacija „Od Božića do Božića“

Božićnom papaladom a la maka, večeras je na Tgu od oružja u Kotoru završena manifestacija „Od Božića do Božića“.

Organizatori NVO „Karampana“ i TO Kotor priredili su gastronomsku feštu, na kojoj je sve bilo a la maka, a posjetioci su bili u prilici degustirati brojne delicije, njoke, rižoto, domaće kobasice, pršut, sir, pečenu prasetinu, fažolu, podvarak, pite sa sirom i zeljem, slatke delicije, orahnjače, krempite, tulumbe i još mnogo toga.

„Petnaset dana interesantnog programa sa novogodišnjim programom koji je koštao oko 60.000 eura, privukao je oko 5000 gostiju što je u okviru očekivanog, obzirom na smještajne kapacitete koje imamo. Nismo imali incidenata i koristim priliku da se svima zahvalim koji su pomogli da manifestacija „Od Božića do Božića“ uspije“ – kazao je za naš portal Mirza Krcić direktor TO Kotor.

Papalada a la maka 2016. - Kotor
Papalada a la maka 2016. – Kotor

On je istakao da su već krenule pripreme za karnevalske svečanosti koji će organizovati Centar za kulturu Kotor, te da neće biti organizovan u vrijeme korizme.

„U junu ćemo organizovati jedan veliki ljetnji koncert sa poznatom zvijezdom iz regiona, a pregovaramo i sa jednim poznatim rock bendom za doček 2017. godine, jer uspješna organizacija i dobra posjećenost su nas obavezali da se pripremimo i izdignemo na jedan viši nivo kvalitet ponude.

Luka Kotor je najavila da će ove godine u Kotor doći 430 kruzera, koji će dovesti 500.000 turista, 200.000 članova posade, posjeta turista iz Dubrovnika i Budve, dakle u 2016.očekujemo oko milion turista“ – kazao je Krcić.

Najčitanije