17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Luka Kotor najavljuje uspješnu sezonu

See Cloud - foto Miro Marušić
See Cloud – foto Miro Marušić

Iz Luke Kotor najavljuju još jednu uspješnu kruzing sezonu, koja će zvanično biti otvorena 3.marta dolaskom kruzera “Berlin” njemačke kompanije “FTI Cruises“.

Na sezonu kružnih putovanja 2016. gledamo kao nastavak uspješnog poslovanja prijašnjih godina. Ove godine u Luku Kotor će uploviti 437 kruzera, koji će dovesti 500.000 turista, 200.000 članova posade, a očekuje se i dolazak više od 2000 jahti. Putnici ne kriju zadovoljstvo Kotorom kao destinacijom. Prije deset godina kroz Luku je stiglo 50.000 putnika, danas je to deset puta više, kazao je za naš portal direktor Luke Kotor Vasilije Kusovac.

Uspješnu kruzing sezonu protekle godine Luka Kotor zatvorila je 31. decembra, kada je uplovio mini kruzer „Artemis“ sa pedesetak turista uglavnom iz Amerike koji su dočekali Novu godinu na trgu u Kotoru.

„Naša želja je da što više kruzera ostaje u kotorskoj luci preko noći, na taj način osim masovnog razvijamo i eltni turizam. Želimo napraviti jedan balans kako bi turistima osim kratkog zadržavanja i razgledanja Grada, ponudili duži boravak, obilazak i upoznavanje drugih prirodnih ljepota Crne Gore, kao što su Lipska pećina, Skadarsko jezero…“ – kazao je Kusovac.

Luka Kotor - foto Ivka Janković
Luka Kotor – foto Ivka Janković

Najčitanije