15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Programamo za uređenje prostora za pothodnik planirano 300 hiljada eura

Kotor - Lučka kapetanija
Kotor – Lučka kapetanija foto Boka News

Skupština opštine Kotor krajem protekle godine usvojila je Programu uređenja prostora za 2016. godinu. – Komunalno opremanje građevinskog zemljišta (izvođenje radova) prema kome su za izgradnju podhodnika – podzemnog pješačkog prelaza ispod magistralnog puta Kotor-Herceg Novi, ispred gradskih bedema i Lučke kapetanije predviđena sredstva u iznosu od 300 hiljada eura. Izgradnjom podhodnika regulisao bi se pješački saobraćaj, koji trenutno predstavlja problem protoka saobraćaja kroz grad.

Komunalno opremanje građevinskog zemljišta predviđa izvođenje radova na uređenju gradskih bedema i šetne staze od Gurdića do Ljetnje pozornice, planirana sredstva su u iznosu od 250 hiljada eura.

Kotor panorama
Kotor panorama – foto Boka News

Za sanaciju dijela šetne staze do tvrđave San Đovani biće izdvojeno 30 hiljada eura, za sanaciju risanske rive između parka i magistralnog puta u ovoj godini biće obezbijeđeno 280 hiljada eura. Kako se navodi u dokumentu investicija predviđa popločavanje ovog prostora u skladu sa smjernicama Uprave za kulturna dobra.

Sanacija putnih objekata na lokalnom putu Muo- Prčanj-Stoliv (I faza) podrazumjeva sanaciji elemenata puta (potporni i ogradni zidovi – parapeti, a I faza podrazumjeva najkritičniju dionicu od Glavata do Tre Sorele zašta je predviđeno 100.000 eura.

Parapeti - put Kotor - Prčanj
Parapeti – put Kotor – Prčanj foto Boka News

Sanacija fontane kod gradske kafane „Dojmi” koštaće 100 hiljada eura. Radiće se na hidroizolaciji zidova postojećeg bazena, izradi kamenog pločnika oko nje i montaži hidrotehničkih instalacija sa novim mlaznicama – navodi se u dokumentu.

Za izgradnju novih autobuskih stajališta 20 hiljada, montažu dječjih igrališta 15 hiljada, a za nabavku i montažu tabli sa obilježavanje ulica i objekata 50 hiljada eura.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije