16 C
Kotor

Slušaj online radio

Kasni dovršetak izgradnje ACI-jeve marine u Slanom

Slano
Slano

Iako je bilo najavljeno da će nova ACI marina u Slanome biti završena do kraja 2015. godine, još ništa od toga. Rok za izgradnju ACI-jeve marine u središnjem naselju Dubrovačkog primorja već je jednom produživan – s proljeća 2015. na kraj prošle godine godine, a sada je zašao i u novu godinu.

Na upit  Slobodne Dalmacije do kada je i zašto produžen rok izgradnje marine u Slanome, jesu li zaposlili djelatnike po nedavnom natječaju i kada će početi raditi, iz ACI-ja su najavili da će odgovor stići tijekom ovoga tjedna,  a opravdanje za prethodno pomicanje rokova uprava je medijima obrazložila “uočenim nedostacima u projektnoj dokumentaciji, točnije njezinom neusklađenošću sa stvarnim stanjem na terenu”.

“Nismo sebi mogli dopustiti da započnemo radove na lošim temeljima pa je odabran novi projektant, splitska tvrtka ‘Pomgrad Inženjering’, koji je u projektu izvršio nužne korekcije” navode iz ACI-ja, kao i to kako ih je poprilično omelo ovo usporavanje samog projekta, jer su željeli već na ljeto imati i prve nautičare u marini, koja nosi ime njihova utemeljitelja i direktora Veljka Barbierija.

ACI marina Slano protezat će se na površini od 66.279 četvornih metara, a moći će primiti 190 plovila duljine između osam i 20 metara, za što će biti izgrađeni gatovi i valobrani ukupne duljine 688 metara.

Slobodna Dalmacija

Najčitanije