20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavljen program 47.Praznika mimoze

Praznik mimoze koji se u Herceg Novom održava 47. mi put svečano će biti otvoren 5.februara, kada će karnevalska povorka proći gradom od Igala do Trga „Nikole Đurkovića“ , gdje će biti organizovan program uz vatromet, a nakon toga i koncert Hari Mata Harija, čulo se danas na press konferenciji.

Poziv na feštu Praznik mimoze počeće 30. janura Abrumom – ulično scensko-muzičkim performansom.

„Osnovna profilacija „Mimoze“ se bazira na karnevalskim, pučkim, pokladnim svečanostima, prilagođenim turističkim potrebama i duhu današnjeg Herceg Novog. U tom konceptu je u programu ostala elitna kultna manifestacija, starija od same „Mimoze“, Hercegnovski likovni zimski salon“ – kazao je v.d. direktoro „Herceg festa“, Stevan Koprivica.

On je istakao da su Opština, Turistička organizacija i „Herceg fest“, kao izvršni producent, odlučili da se vrate izvornom konceptu, uz inovacije prikladne vremenu u kome živimo.

Fešta od mimoze, ribe i vina na rivijeri biće održana 6.februara. Po sličnom konceptu biće organizovane i Škveranska fešta pjesme, vina, ribe i mimoze u gradskoj luci 13.februara i Noć ribe i vina u centru grada 19.februra.

Izložba cvijeća biće održana 12. februara u Titovoj vili, a biće upriličena i Dječija cvjetna povorka, odnosno defile novskih mališana od parka “Boka” do Trga “Nikole Đurkovića” gdje će biti priređen bogat program.

Praznik mimoze 2016.
Praznik mimoze 2016.

Biće održana tri maskenbala, a na onom 20. februara nastupiće Petar Grašo, koji će održati koncert nakon  programa Suđenja i spaljivanja Karnevala novskog – „Prilično dvolično“ – na glavnom gradskom trgu 21. februara u 19 sati.

Posljednji program Praznika mimoze, 27.februara biće Riblja večera u Institutu Igalo na kojoj će goste zabavljati Trio Gušti.

Praznik mimoze 2016.
Praznik mimoze 2016.

Hercegnovski zimski salon– program biće otvoren 4 februara.

“To je prilika da se pokažu nove tendencije u savrmenoj umjetnosti”, objasnio je vd.direktor JU Muzej i Galerija Đuro Beli Prijić. Ovogodišnja selektorka je istoričarka umjetnosti Ljiljana Karadžić koja je izabrala 21 autora iz Crne Gore, BIH, Srbije, Makedonije, Hrvatske i Rusije.

U sportskom dijelu Praznika mimoze biće organizovano 13 programa u kojima će učestvovati preko 3.000 takmičara, od koji bi trebalo izdvojiti jedriličarske regate i plivački miting.

47.Praznik mimoze će koštati oko 140 hiljada eura, a sredstva je obezbijedila Opština Herceg Novi, bez klasičnih sponzora, kako je to bilo minulih godina.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije