17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro – ove i naredne godine uložiće 27 miliona eura

Porto Montenegro - Regent Hotel Residences from north east
Porto Montenegro – ilustracija – Regent Hotel Residences from north east

Kompanija „Adriatic Marinas“ koja u Tivtu gradi marinu i turističko-rezidencijalni kompleks Porto Montenegro, tokom prošle godine okončala je dvije veće investicije „teške“ skoro 50 miliona eura, a za ovu i prvih šest mjeseci naredne godine, planirana je realizacija još dva projekta ukupne vrijednosti skoro 27 miliona eura.

Lani je u Porto Montenegru završena druga faza širenja marine gradnjom nove operativne obale i novih preko 200 vezova ukupne vrijednosti 27,15 miliona eura, pa sada ukupan kapacitet tog nautičkog centra iznosi 450 vezova. Završen je i kupcima predat novi rezidencijalno-poslovni objekat „Ksenija“ od 14.200 kvadrata, ukupne vrijednosti 22,2 miliona eura.

Prije dvadesetak dana počeli su zemljani radovi na iskopu tzv. temeljne jame za novi rezidencijalno-poslovni objekat nazvan „Regent Hotel Resdences“ površine 13 hiljada kvadrata. Nova zgrada imaće 94 apartmana, koji će biti opremljeni kao hotelske jedinice, kao i niz komercijalnih prostora za razvoj malih biznisa, mahom iz Crne Gore. Objekat se gradi sa sjeverne strane zgrade luksuznog hotela „Regent“ i zamišljen je kao svojevrsni nastavak tog hotela. To znači da će kupci stanova u novoj zgradi učestvovati u tzv. hotelskom rental-pool-u hotela „Regent“, pa će se i ti stanovi moći izdavati preko servisa tog hotela.

Centralno obilježje novog objekta biće uređeno dvorište za vlasnike hotelskih rezidencijalnih jedinica, sa palmama i drugim biljkama, kafe-barom, te čak tri bazena od kojih će jedan, otvoreni, dužine 25 metara biti zagrijavan, što će omogućavati njegovo korišćenje tokom čitave godine. Zgrada će posebnom pješačkom pasarelom, namijenjenom za goste hotela, biti povezana sa susjednim objektom hotela „Regent“.

Porto Montenegro - seen from the marina
Porto Montenegro – ilustracija seen from the marina

Iz „Adriatic Marinasa“ ranije je saopšteno da će nova zgrada koja će biti gotova do ljeta 2017.godine, koštati 35 miliona eura, ali prema dokumentima Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT), u njenu gradnju će se tokom ove i prve polovine naredne godine, investirati ukupno 24 miliona eura.

Pored nove zgrade, „Adriatic Marinas“ će tokom ove godine prema najavama iz MORT-a, izgraditi i novu glavnu trafostanici 35/10 kV preko koje će se ubuduće električnom energijom napajati cijeli kompleks Porto Montenegro. Gradnja tog objekta koštaće 1,2 miliona eura, a „Adriatic Marinas“ je već za kupovinu kompletne opreme nove trafostanice izdvojio 1,65 miliona eura.

Izvor:S. L.

Najčitanije