17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Održana Školica guštanja na snijegu

Prvi pravi snijeg konačno je pokrio vrhove iznad Boke i donio radosti zabave na sniježnom pokrivaču. Ni bura koja je cijeli dan jačala, ni temperatura ispod nula, a ni snijeg koji je padao tokom većeg dijela dana, nije mogao spriječiti 20-ak najhrabrijih da provedu vrijeme na otvorenom, kod planinarskog doma „Za Vratlom“, u igrama na snijegu.

Snješko Bijelić u aranžmanu primoraca dobio je jedan nesvakidašnji detalj: vijenac ispleten od lovorike i mirte, te je i na ovaj način dočarana jedinstvena klima Boke koja se na svega nekoliko kilometara rastojanja od mora transformiše iz pitome, u kojoj rastu tipične mediteranske biljke, lovorika i mirta, do ove planinske, gdje je snijeg uobičajena pojava.

Najviše su se koristile sanke, ali ovog puta tu su bili i snoubordi, pa i priručna sredstva, tako da su prisutni mogli svjedočiti, između ostaloga, jedinstvenim skokovima na kuhinjskoj mušemi. Mašta je jedini faktor u smišljanju šta još može poslužiti za atraktivan spust.

Ipak, snoubord je bio hit dana, ali stati na tu „brzu mašinu“ nisu se baš svi usudili. Među onima koji su se okušali na snoubordu bio je i predsjednik PK „Subra“, Duško Avramović, koji je na kraju morao priznati da mu je ovo ustvari prvi put u životu da je bio na toj, vrlo, vrlo klizavoj dasci! Zoran Zenović potegao je čak iz Kotora za ovu priliku, ali on će iskoristiti i mogućnost noćenja u domu, te svoj boravak na Orjenu produžiti i na nedjelju. Mlađi se nisu puno izjašnjavali o utiscima, a i kako bi kada su cijeli dan proveli u zabavi na snijegu, pa je tako i program Školice guštanja na snijegu produžen sve do kasnih popodnevnih sati.

Organizator događaja je Bio planinarski klub „Subra“, odnosno omiljeni animator i vodič, Nikola Brajović, dok je program realizovan u koordinaciji sa hercegnovskom Agencijom za razvoj i zaštitu Orjena.

Željko Starčević

 

 

 

 

Najčitanije