20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Hladno i vjetrovito – pažljivo zbog poledice i odrona

Vrijeme
Vrijeme

Danas će u Crnoj Gori biti pretežno oblačno i vjetrovito. U južnim i centralnim krajevima biće uglavnom suvo, dok će na sjeveru zemlje povremeno padati slab snijeg i vijati mećava.

Vjetar sjeverni i sjeveroistočni biće umjeren i jak, ponegdje na udare i olujne jačine.

Jutarnja temperatura vazduha kretaće se u interval od -12 do 4, a najviša dnevna od -10 do 7 stepeni.

U ponedjeljak će u južnim i centralnim djelovima zemlje biti pretežno sunčano, a na sjeveru će još provijavati slab snijeg.

U utorak u cijeloj zemlji očekuje se pretežno sunčano ili malo do umjereno oblačno.

Za srijedu metereolozi najavljuju promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a za četvrtak više oblaka, uz mjestimično slabe padavine.

Od srijede će biti nešto toplije.

Pažljivo zbog poledice i odrona

Iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG) savjetuju vozačima da pažljivije voze, naročito na putevima preko planinskih prevoja, i upozoravaju da je zbog niskih temperatura izražena i poledica, dok je na dionicama koje prolaze kroz usjeke povećana i opasnost od odrona.

Iz AMSCG podsjećaju da je od 15. novembra zimska oprema obavezna na putevima gdje je naznačeno signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove. Na ostalim putevima obavezna je samo ako to uslovljavaju zimski uslovi – snijeg, led ili poledica.

Kamionima sa prikolicom i šleperima zbog snijega je zabranjeno kretanje na putevima Mojkovac – Đurđevića Tara – Žabljak, Žabljak – Šavnik, Pljevlja – Metaljka i Pljevlja – Mihajlovici.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, na lokalitetima Obzovica i Brajići, doći će do obustave saobraćaja za sve vrste vozila od deset do 12 sati.

Zbog rekonstrukcije puta Cetinje – Budva, na lokalitetu Markovići odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od deset sati i 20 minuta do 12 sati i 20 minuta.

Na magistralnom putu Podgorica-Cetinje, na dionici Jankovića krš-Ulići, zbog rekonstrukcije puta saobraća se jednom trakom naizmjenično, a postavljena je i svjetlosna signalizacija.

Režim saobraćaja će, zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2, dionice Budva-Petrovac i raskrsnice Budva-Cetinje-Bečići, biti promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Na magistralnom putu M-2, na dionici Herceg Novi-Kamenari, u toku je sanacija klizišta u mjestu Baošići, a režim saobraćaja promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni, uz semaforsku signalizaciju.

Na magistralnom putu Nikšić-Danilovgrad, zbog sanacije klizišta u mjestu Frutak, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Najčitanije