15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Traže jedinstvenu crtu u dizajnu

Pine-Foto Boka News
Pine-Foto Boka News

Opština Tivat raspisala je javni konkurs za izradu idejnog arhitektonskog riješenja za parterno uređenje javnih otvorenih površina i uređenje ugostiteljskih terasa.

Lokalna uprava najmanjeg bokeljskog grada od arhitekata i dizajnera traži da predlože najbolje riješenje koje će se primijeniti za uređenje otvorenih javnih površina i ugostiteljskih terasa na javnim, ali i privatnim površinama u centru grada. Cilj konkura koji se zatvara 19.februara je, kako se navodi, „poboljšanje estatskog izgleda grada, racionalnije korišćenje javnih površina za kretanje i okupljanje ljudi, kao i poboljšanje estetskog izgleda ugostiteljskih terasa“.

„Idejnim arhitetsktonskim riješenjem potrebno je sagledati i analizirati prostor otvorenih javnih površina u svrhu njihovog uređenja. Takođe je potrebno predvidjeti javnu rasvjetu, urbani mobilijar i sve ostale sadržaje po sopstvenom nahođenju. U pogledu likovnog i vizuelnog kvaliteta potrebno je ostvariti jednostvanost, čitljivost ali i prepoznatljivost i jedinstvo prostora. Svaka cjelina treba da predstavlja prostor za sebe, ali istovremeno i prepoznatljivu cjelinu što se postiže uvođenjem karakterističnog motiva, simbola, koji se provlači kroz sve elemente, a koji će učesnik sam osmisliti ili iskoristiti neki od već prepoznatljivih.“- stoji u propozicijama konkursa.

Opštnari traže arhitekstonska i dizajnerska riješenja za uređenje prostora malog parka u Ulici 21.novembra, parka kod Trga Dara Petkovića, prostora Trga magnolija, te ukupno osam terasa ugostiteljskih objekata na Trgu od kulture i ulicama Njegoševoj, Druge dalmatinske brigade i Palih boraca.

Prvorangirano riješenje biće nagrađeno sa 2.200 eura, drugome će pripasti iznos od 1.700, a treće mjesto donosi nagradu od 1.200 eura

Izvor:S. L.

Najčitanije