16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Pejović: kandidatura H. Novog doprinosi promociji Crne Gore

Pejović - Aćimović
Sa sastanka Pejović – Aćimović

Državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač ambasador Andrija Pejović smatra da je kandidatura Herceg Novog za grad kulture važan projekat, koji doprinosi promociji grada, ali i Crne Gore.

Pejović je danas primio predsjednicu opštine Herceg Novi Natašu Aćimović s kojom je razmijenio mišljenje o preduzetim mjerama i daljim koracima koji se odnose na kandidaturu Herceg Novog za grad kulture 2016.

“Istakao je da bi dobijanje ove prestižne titule omogućilo Herceg Novom pristup novim fondovima i u tom kontekstu istakao potrebu da Opština uzme veće učešće u pripremi i sprovođenju projekata prekogranične saradnje koji su na raspolaganju u okviru trans-nacionalnih i bilateralnog programa”, navodi se u saopštenju MVPEI.

Aćimović je informisala o planovima koji se odnose na uspostavljanje organizacione strukture, koja podrazumijeva učešće predstavnika civilnog i poslovnog sektora. U tom smislu je ukazala na značaj sastanka koji je na ovu temu održan s nevladinim organizacijama.

“Istakla je da se u ovoj fazi očekuje veća angažovanost i razrada zahtjeva za Evropsku prijestonicu i naglasila da Herceg Novi, kao mediteranski grad, ima bogatu ponudu i brojne šanse koje treba iskoristit”, dodaje se u saopštenju.

Predsjednica Opštine je pozdravila skoro formiranje filijale za trilateralni program Crna Gora – Hrvatska – Bosna i Hercegovina koja će biti smještena u Herceg Novom.

Sastanku su prisustvovale generalna direktorica za bilateralne poslove u MVPEI Ljiljana Tošković i savjetnica u Kabinetu predsjednika Opštine Herceg Novi Nataša Martić.

Najčitanije