16 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – Prvi zimski strip vikend – The Winter is coming

Simpson
Simpson

Jubilarna, deseta, godina Hercegnovskog strp festivala(HSF) i decenija postojanja Udruženja ljubitelja stripa u Herceg Novom, biće obilježeni pravom zimskom poslasticom – strip vikend ,,Winter is coming’’. Za sve ljubitelja devete umjetnosti ali fanove televizijskog filmsko-serijskog programa HSF poklanja gostovanje Williama Simpsona, višestruko nagrađivanog autora stripova i već legendarnog ,,story board’’ umjetnika najpoznatije tv serije na planeti „Game of Thrones“.

https://www.youtube.com/watch?v=5U6IXPwtzTs

Will Simpson nam dolazi iz Belfasta, u Sjevernoj Irskoj i preko sedamnaest godina je radio na kultnim stripovima najvećih svjetskih izdavačkih kuća kao što su Marvel, DC i 2000AD. Crtao je Betmena, Transformerse, Helblejzera, Sudiju Dreda, Osmog putnika, Indijanu Džonsa i mnoge druge naslove. Nakon tranzicije u svijet filma, radio je storibord i koncept art za filmove kao što su kultni „Carstvo vatre“ i „Njeno veličanstvo“. Od početka snimanja serijala „Game of Thrones“ glavni je storibord umjetnik te saradnik na vizuelnim detaljima kao što su kostimi, oružja, dvorci, kočije, a potpuni je autor izgleda mističnog „trookog gavrana.“ Za svoj rad na ovom serijalu Will Simpson je pobrao mnoštvo najprestižnijih nagrada.

Prvi zimski „Winter is coming“ – strip vikend održavaće se na više lokacija u Herceg Novom, od 11. do 14. februara, a pored fenomenalne izložbe radova iz serije „Game of Thrones“ na programu je i crtanje za fanove, live art, strip berza, rok svirke i poneko iznenađenje.

Program

-srijeda 10. februar, Konferencija za novinare u Gradskoj kafani u 18.30h

-četvrtak 11. februar, žurka u kafeu Prostor – svirka grupe High voltage i Fast woman and slow horses i predstavljanje Williama Simpsona, početak 20h

-petak 12. februar od 11h live art i strip berza Gradska kafana

-petak 12. februar izložba radova Williama Simpsona u 19h u Gradskoj kafani, a potom žurka u kafeu Porto na Škveru

-subota 13. februar od 10h crtanje za fanove, live art, strip berza ispred kafea Stanica na Škveru

-subota od 21h žurka u kafeu Stanica na Škveru

-nedjelja od 21h Oproštajna žurka u pabu Got

Sve programe pratiće i berza stripova by striparnica ,,Mister No’’, Podgorica.

 

 

Najčitanije