19.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Igalo – Izložba cvijeća u Titovoj vili

Otvaranje izložbe cvijeća 2014.
Otvaranje izložbe cvijeća 2014.

Tradicionalna Izložba cvijeća, u okviru 47. Praznika mimoze, biće održana od 12. do 14. februara u Titovoj vili. Izložba je organizovana i u susret Danu zaljubljenih, a otvoriće je u petak, u 11 časova, direktorica Turističke organizacije Herceg Novi, Bojana Blagojević.

Organizatorka Izložbe cvijeća Jovanka Matković, koja je zadužena za gradsku hortikulturu u okviru opštinskog Sekretarijata za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine, kazala je da se sadržaj izložbe vremenom uklapao sa potrebama i željama posjetilaca.

Izložbu će činiti tri segmenta – cvijeće, rukotvorine i zdrava hrana.

 

Mimoza
Mimoza

Cvijeće će biti izloženo u atrijumu Titove vile, gdje će izlagati domaći rasadnici mediteranskog rastinja, rasadnici sa domaćim kamelijama, lavandom, primulama, vrtnim biljem, četinarima, raznim stablašicama i polustablašicama, sobnim cvijećem, lukovicama, ružama, ciklamama. U tom dijelu mjesta će biti i za keramiku za sadnice i suve aranžmane.

U holu i jednoj od prostorija Titove vile biće izložene rukotvorine od prirodnih materijala – drveni stolovi i stolice, slike, nakit, sapuni i kristali i baštenske garniture.

Otvaranje izložbe cvijeća 1977. godine
Otvaranje izložbe cvijeća 1977. godine

Prvu izložbu cvijećа otvorilа je 1977.godine, u tаdаšnjem hotelu „Toplа“, prvа dаmа SFRJ Jovаnkа Broz.

Najčitanije