12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Bogat program Praznika mimoze

Karneval 2015. - Herceg Novi
Fešta mimoze 2015. – Herceg Novi foto Boka News

Podsjećamo, zbog loših vremenskih uslova, Dječija cvjetna povorka biće organizovana sutra 11. februara, iako je programom bila predviđena za petak 12. februar. U 15 sati mališani će se okupiti u parku Boke odakle će defilovati do Trga Nikole Đurkovića. Velika cvjetna žurka na trgu počeće u 16 sati. U bogatom programu uz povorku biće i mažoretke i animatori. Svi učesnici biće nagrađeni.

Istoga dana u 19 sati u foajeu Dvorane park biće priređeno otvaranje Malog salona hercegnovskih galerija. U okviru likovne manifestacije, koja se već šest godina održava u sklopu Praznika mimoze, predstaviće se isključivo domaće, gradske galerije, a za centralnu temu izabran je portret.

Dan kasnije, u petak 12. februara,  u 11 sati u Titovoj vili biće otvorena Izložba cvijeća. Događaj će, tokom tri dana trajanja, okupiti 60 izlagača sobnog, baštenskog, mediteranskog bilja i suvog cvijeća, kako domaćih, tako i izlagača iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Pored cvijeća, izložbu će obogatiti proizvodi za uređenje bašte i raznovrsni cvjetni suveniri. Svi koji budu željeli da posjete manifestaciju i kupe dio raznovrsnog asortimana mogu to uraditi u periodu od 9 do 19 sti.

Novljane i njihove goste, u subotu 13. februara očekuje bogat program. Jedna od prazničnih fešti će ove godine, po prvi put, biti priređena na omiljenoj lokaciji Novaljana, na Škveru. Uz cvijet, ribu i vino posjetioci će uživati u programu Gradske muzike Herceg Novi, Mjesne muzike Đenovići, mažoretki, benda Castelnuovo i klape Stari kapetan. Okupljanje počinje u 11 sati.

Karneval
Karneval

Večernji sati su rezervisani za bal pod maskama, ovoga puta maškarada se seli u hotel Palmon Bay. Goste, koji će se okupljati od 21 sat,  zabavljaće Tri kvarta bend, klapa Stari kapetan, Mjesna muzika Đenovići i mažoretke. Cijena ulaznice je pet eura, a one sa najoriginalnijim maskama očekuju  vrijedne nagrade.

Karneval 2015. - Herceg Novi
Herceg Novi 2015. – foto Boka News

Organizatori Praznika mimoze potrudili su se da mališani uživaju u fešti jednako kao i njihovi stariji sugrađani, pa će tradicionalno biti priređen i Dječiji maskenbal. Ovogodišnji bal pod maskama je zakazan za 14. februar, od 15 sati u Institutu “Dr. Simo Milošević”. Tada  će se okupiti učesnici mlađi od šest godina, a nakon nešto više od sat vremena zabavi će se pridružiti i stariji mališani. Tri nagrade su rezervisane za pojedinačne maske, te jedna za grupnu, a ideja organizatora je  i da svako dijete bude simbolično nagrađeno.

Mimoza Fešta
Mimoza Fešta

Najčitanije