16 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokovci na manifestaciji “Dani u Vali”

Pokrenuta proizvodnja drvenih barki u Baru
Pokrenuta proizvodnja drvenih barki u Baru

Udruga „Cronaves“ za promicanje hrvatske maritimne baštine uputila je poziv kalafatskoj radionici Petra i Nenada Bokovca iz Bara za učešće na proslavi 2400 godina od osnivanja Starog Grada na Hvaru u sklopu koje će se od 8. do 11. septembra održati manifestacija „Dani u vali“.

Pozivom na ovako značajnu manifestaciju odato je veliko priznanje prije svega Petru i Nenadu Bokovcu koji su svojim radom dokazali da se i u Crnoj gori dešavaju pozitivna kretanja ka oživljavanju drvene brodogradnje.

Bokovci ne kriju zadovoljstvo jer poziv stiže iz Hrvatske u kojoj je renesansa drvene brodogradnje veoma uspješna a njihove udruge predano rade na oživljavanju tradicionalne brodogradnje u drvetu.

Ovim putem želimo da obavjestimo sve one prijatelje „kalafatske radionice Bokovac“ a koji su i do sada učestvovali u njenim aktivnostima i regatama kao posade ojedrenih barki  ako su zainteresovani da učestvuju i na ovoj manifestaciji da se jave Lali Bokovac u vezi dogovora o učešću na ovoj manifestaciji ili putem elektronske pošte na jadranka.b@t-com.me ili na tel: 067 228 012

Najčitanije