25 C
Kotor

Slušaj online radio

Dominacija jedriličara “Delfina” na Mimoza kupu

Jedriličari JK „Delfin“ iz Tivta osvojili su pobjednicke pehare u svih pet klasa na regati Mimoza kup, odrzanoj juče u Herceg – Novom. U klasi Optimist drže potpunu dominaciju Igor Nikolić, pobjednik u generalnom poretku, Tatjana Kusovac prva je medju djevojčicama i druga u generalnom poretku, a Nikola Golubović bio je najbolji u klasi do 12 godina i uzeo bronzu u generalnom poretku.

Josipa Čelanovic osvojila je srebro u klasi Optimist za djevojčice, generalno 8,  a Luka Roćen bronzu u klasi Optimist do 12 godina, generalno 6.

Irina Kusovac pobijednik je u klasi Laser Radial, a Ilija Marković u klasi Laser 4.7.

Duvao je južni, povremeno jugoistocni vjetar jacine 12 – 18 cvorova. Pobjedu su juče ponijeli svi koji su izašli na more i zapravo potvrdili da samo nemirno more čini iskusnog mornara.

Regata Mimoza kup
Regata Mimoza kup

Uslovi za jedrenje su bili prav izazov i uživanje za iskusne jedriličare. Veliku habrost i vjestinu  su pokazali Optimisti i bilo uživanje gledati ih kako svojim malim jedrilicama krote vjetar i valove.

Na regati je  jedrio i Milivoj Dukić, olimijski predstvanik CG na OI 2016 u Brazilu, i to da bi podržao i inspirisao svoje kolege jedriličare. Igor Les nije učestvovao, posto se trenutno nalazi u Splitu na pripremama i za nekoliko dana odlazi na Evropski kup u Las Palmas.

Najčitanije