20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Donacija iz Norveške uručena Domu zdravlja Herceg-Novi

Donacija
Donacija

V.D. predsjednik Opštine Herceg-Novi, Dragan Janković, uručio je juče rukovodstvu Doma zdravlja Herceg-Novi ključeve specijalnog ambulantnog vozila za potrebe ove zdravstvene ustanove.

Vozilo je donacija zaposlenih u preduzeću “Innherred Renovasion” iz Levangera iz Norveške.

Janković je napomenuo da je cijela donacija pomognuta aktivnostima počasnog građanina Herceg Novog, Perl Jarle Eriksena, čiji je trud rezultirao da saradnja našeg grada i Levangera bude na ovom nivou.

-Ovo nije prva donacija sa kojom „Innherred Renovasion“ pomaže Herceg Novom. Ona je rezultat saradnje „Čistoće“ i tog komunalnog preduzeća, a koja traje dugi niz godina. Kao rezultat donatorstva, naša „Čistoća“ je svojevremeno dobila četiri specijalna vozila, a značajno su pomogli i u dijelu opremanja reciklažnog centra u Meljinama – napomenuo je Janković.

Direktor Doma zdravlja Vladimir Vodovar se u ime kolektiva zahvalio Opštini Herceg-Novi i posebno plemenitim ljudima iz kompanije iz Levangera.

Donacija
Donacija

-Ovim sanitetskim vozilom, Služba za sanitetski prevoz Doma zdravlja Herceg-Novi će poboljšati sigurnost i udobnost prevoza naših pacijenata do zdravstvenih ustanova. Posebnu zahvalnost dugujemo direktoru preduzeća Čistoća, Borivoju Boniću, koji je bio promoter i posrednik u ovoj vrijednoj donaciji – kazao je Vodovar.

Janković je naglasio da je posebno interesantno što ovo vozilo nije donacija firme, već zaposlenih u tom preduzeću, i to tako što su se odrekli upotrebe svojih vozila na određeni period. Time su sredstva koja bi inače utrošili na gorivo, odvajali u posebnu kasu, a ujedno su organizovali razne igre i takmičenja kako bi se fond uvećao.

-Saradnja Herceg-Novog i Levangera traje još od početka 70-ih godina. To prijateljstvo je dodatno učvršćena preko Instituta „Dr Simo Milošević“, gdje već skoro 40 godina dolaze pacijenti iz Norveške. Takođe je intenzivna saradnja naše „Čistoće“ sa komunalnim preduzećima iz Norveške- kazao je Janković.

Najčitanije