17.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba fotografija Damira Murseljevića

Invocation of a Bayou
Invocation of a Bayou

Izložba fotografija pod nazivom „Estranged memories of my Kingdom“ autora Damira Murseljevića, postavljena je u galerijskom prostoru Upravne zgrade Porto Montenegra u Tivtu, a posjetioci će moći da je vide do 15. marta.

Portretne fotografije sa „ispranim“ krajolicima u pozadini, i krajolici sa ukombinovanim portretima, zaintrigiraće ljubitelje fotografije: Murseljevićeve fotografije se vješto kreću od refleksije i razigranih iluzija do „hvatanja“ sjećanja i iskustava u svijetu emocija umjetnika, ali i posmatrača.

Damir Murseljević je rođen 1979. godine u Podgorici, i diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju na Odsjeku za grafički dizajn. Do sada je imao četiri samostalne izložbe fotografija (2007. i 2009. u Podgorici i 2007. i 2015. u Kotoru) i učestvovao na nekoliko kolektivnih. U proljeće 2015. godine realizovao je audio-vizuelni multimedijalni projekat pod nazivom ”Life’n’perspectives on abstract travels of a genuine crossover“, koji je predstavio autorov fotografski rad od 2000. godine.

 

Najčitanije