21 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški Forum: Rukama ruke pružimo – kultura je oduvijek bila simbol Boke

Photo: Boka News
Photo: Boka News

Na početku izborne kampanje „Bokeški Forum“ obavezuje se da se tokom svojih obraćanja javnosti neće služiti uvredama, klevetama, manipulacijama niti bilo čim što izlazi iz granica bokeške tradicije i kulture. Kultura je oduvijek bila simbol Boke, i odličje Bokeljki i Bokelja, i kao takvi dužni smo da baštinimo tu tradiciju – kaže se u saopštenju Bokeškog foruma.

Na eventualne uvrede nećemo odgovarati uvredama, jer ono što je rečeno uvijek više govori o onome ko je rekao nego o onome kome je upućeno.

Ono što je najsnažniji argument „Bokeškog Foruma“ je činjenica da su na našoj strani i istina i pravda, kao simbol želje i nastojanja da sačuvamo vjekovima građenu bokešku kulturu i tradiciju, a samim tim i bokeški identitet.

Zbog toga i naš slogan sa kojim ulazimo u kampanju „RUKAMA RUKE PRUŽIMO“ jeste poziv na toleranciju. Na prevazilaženje sitnih vjerskih, nacionalnih i partijskih podjela. Izbori dolaze i prolaze, a mi ćemo i dalje živjeti jedni pored drugih, nezavisno od toga kojoj političkoj opciji pripadamo.

Bokeški Forum
Bokeški Forum

Govorićemo svjesni da se obraćamo našim rođacima, kumovima i prijateljima, a poslije izbora najvažniji odgovor jeste onaj na pitanje: ko će koga smjeti da pogleda u oči?

Članovi „Bokeškog Foruma“ će sigurno, i prije i poslije izbora, moći u oči ponosno da pogledaju svakoga – kaže se u saopštenju Bokeškog Foruma.

Najčitanije