20 C
Kotor

Slušaj online radio

Samo Porto Montenegro može primiti najveću svjetsku jahtu

 

122 metarska MARYAH na najvecem vezu u regionu
Porto Montenegro – 122 metarska MARYAH na najvecem vezu u regionu

Porto Montenegro je “zacementirao” svoju poziciju najprogresivnije marine za superjahte na Jadranu nakon što je nedavno taj nautički centar inaugurisao novi vez na kome se mogu smjestito brodovi dugaki čak do 250 metara – ocijenio je ugledni portal “Superyachts.com”.

Vez od 250 metara nalazi se uz operativnu obalu novoizgradjenog mula V elitnog tivatskog nautičkog centra, a koje je završeno prošle godine. Ovoliki pojedinačni kapacitet za prijem jahti trenutno ne nudi niti jedna druga marina u svijetu.

“To je daleko največi vez za jahte u regionu i prevazilazi veličinu bilo koje superjahte do sada sagrađene u svijetu. Ovakvo razmišljanje “u susret budućnosti” i očekivanom daljem porastu dimenzija jahti, pokazuje zašto je Porto Montenegro izuzetno brzo postao prepoznat i afirmisan “igrač” na svjetskoj mapi luksuznih marina.”- piše “Superyacht.com”. Dodaje se i da su prednosti te infrastrukture već koristle neke od najvećih jahti svijeta, poput 124-metarske “Golden Odussey”, dva metra kraće “Maryah”, 110-metarskog “Radianta”, ili 102 metra dugačke “Symphony”, te reprezentativnog trojarbolnog jedrenjaka “The Maltese Falcon”.

Vez na mulu V Porto Montenegra bez problema će moći da primi i najveću jahtu na svijetu koja je još u gradnji – 222 metra dugi brod koji se vodi pod projektnim nazivom “Triple Deuce”, vrijedan preko 800 miliona eura, a koji će biti završen i neimenovanom vlasniku predat tek 2018. godine.

MARYAH pristaje u Porto Montenegro
MARYAH pristaje u Porto Montenegro

Portal “Superyacht.com” ocjenjuje da cijeli nautički kompleks Porto Montenegro u Tivtu sa “najmodernijim sadržajima koji izlaze u susret i najsloženijim potrebama superjahti i njihovih vlasnika”, brojnim luksuznim stanovima, 55 maloprodajnih i ugostiteljskih objekata u poslovnim prostorima marine, te hotelom “Regent” od pet zvjezdica “daje ultraluksuznu dimenziju nepobjedivo lijepoj destinaciji” kakva je Boka Kotorska.

Izvor:S. L.

Najčitanije