16 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorske Demokrate – da li je većina zaista većina za koju se predstavlja ?

Photo: Boka News - Kotor noću
Photo: Boka News

Kotorske Demokrate su više nego zadovoljne nakon odluke opozicije u kotorskoj skupštini da napravi jedino što i jeste imperativ opozicionog djelovanja: “uvijek i u svakoj prilici testirati da li je većina zaista većina za koju se predstavlja”, navodi se u saopštenju kotorskih Demokrata.

“U skladu sa objavljenim predlogom Demokratske Crne Gore da se svi opozicioni politički subjekti obavežu da će podržati inicijative za izglasavanje nepovjerenja, odnosno za razrješenje lokalnih i državnih funkcionera iz reda Demokratske partije socijalista Crne Gore, bez obzira na to koji opozicioni politički subjekt pokrene inicijativu, kotorske Demokrate čestitaju na jedinstvu svih opozicionih subjekata u Kotoru u prikupljanju potpisa za smjenu aktuelne štetočinske kotorske uprave. Na taj način, svi zajedno, šaljemo poruku i DPS-u i njihovim satelitima da su ranjiviji nego ikad, kao i ukupnoj javnosti koja očekuje, s pravom oštećene strane, da nema nedoumica oko suštine opozicionog djelovanja”, saopštile su kotorske Demokrate.

U saopštenju se dodaje da je SDP Kotor sada na potezu, jesu li uz svog predsjednika i njegove javno proklamovane stavove ili će se voditi ličnim interesima, a na štetu građana i budućih dešavanja.

“Pozicije na političkoj sceni i zalaganja se mjere djelima, a ne slatkim riječima. Demokrate ne pristaju da legitimišu opoziciju koja je na vlasti. Svako ko se smatra opozicijom ima obavezu da, kada postoji mogućnost, smijeni Demokratsku partiju socijalista sa vlasti. Oni koji i pored golim okom vidljivih katastrofalnih posljedica podupru tu i takvu vlast, neće moći ni prije ni nakon izbora sebe da predstavljaju kao opoziciju. Kotorske Demokrate pažljivo i strpljivo prate i mjere sve poteze političkih subjekata i neće dozvoliti da se u Kotoru ponovi podgorički scenario i da se opozicioni glasovi volšebno preliju ka vladajućoj partiji”, navodi se u saopštenju.

Kotorske Demorkate pozivaju sve opozicione kolege iz susjednog Tivta da slijede svoje kotorske kolege i da bez odlaganja i sitnopartijskih interesa podrže i potpišu istovjetan predlog Demokrata u tom gradu o razrešenje predsjednika opštine.

“Neka javnost i kolege u opoziciji u ostalim gradovima testiraju sebe i provjere mogu li brže i preciznije od Demokrata ispuniti osnovnu obavezu i dužnost opozicionara – biti u svakoj datoj prilici konkretno protiv ove i ovakve vlasti. Demokrate će im u svakom takvom potezu biti iskreni partneri”, zaključeno je u saopštenju.

Najčitanije