17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Kokot u Lajpcigu

CZK Tivat
CZK Tivat

Na upravo završenom 57-mom po redu Festivalu dokumentarnog i animiranog filma „DOK“ u njemačkom gradu Lajpcig, Crna Gora je, u specijalnom programu odabranih filmova iz bivše Jugoslavije, bila zastupljena sa dva filma: „Polaznik“ Živka Nikolića, i „Život, priključenija i održivi razvoj jednog kokota“ Vladimira Perovića, u produkciji Centra za kulturu Tivat.

Reditelj Perović je i lično predstavio svoj film. Nakon obje, dobro posjećene projekcije, autor je dugo razgovarao sa publikom. Gledaoci su pokazali živo zanimanje za film, za autorovu poetiku, za čuveni peraški običaj gađanja kokota, za savremenu Crnu Goru- saopšteno je juče tim povodom iz Centra za kulturu Tivat.

Prisustvo dokumentarca u produkciji tivatskopg Centra na ovom festivalu je utoliko značajnije što je to jedan od najvećih i najreferentnijih svjetskih festivala dokumentarnog filma, sa 1.700 akreditovanih gostiju, sa različitim takmičarskim i specijalnim programima, radionicama, laboratorijama, majstorskim časovima i ko-produkcijskim forumima.

Najčitanije