23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

“Torta za osmijeh”

Torta stigla iz slovenačkog Novog Mesta
Torta stigla iz slovenačkog Novog Mesta

Veliki broj humanih ljudi i organizacija iz Crne Gore, ali i Slovenije i Makedonije, učestvovali su u akciji “Torta za osmijeh”, koja je 13. put organizovana u Dječijem domu “Mladost” u Bijeloj.

Među 89 darodavaca, koji su izmamili tople i srdačne osmjehe mališana, bila je i Opština Herceg Novi.

Akciju već tradicionalno u prvoj nedjelji marta organizuje nevladina organizacija Omladinski centar Herceg Novi.

Predsjednik, Milijan Mijović, kazao je da će, iako 13. po redu, i ovogodišnja “Torta za osmijeh” biti srećna, jer su zaštićeni dječijim smijehom.

Mijović je uručio zahvalnicu nedavno penzionisanom direktoru Dječijeg doma “Mladost”, Borislavu Đukanoviću, koji je podržao sve njihove akcije.

-Tokom prethodnih 12 godina sakupili smo četvorocifren broj torti – kazao je Mijović.

Bivši direktor, kao i njegov nasljednik Vladimir Delić, kazali su da se nadaju nastavku uspješne saradnje sa Omladinskim centrom i svim učesnicima akcije.

Torte, u koje je utkana dobra volja, ljubav prema djeci i radost poklanjanja, donijeli su predstavnici opština iz zemlje i regiona, lokalnih turističkih organizacija, obrazovnih i ustanova kulture, sportskih udruženja, pripadnici hercegnovske policije, političkih i nevladinih organizacija, preduzeća, hotelijeri i mnogobrojni pojedinci.

Tu je i ove godine bila Branka Bukovec iz slovenačkog Novog Mesta, grada pobratima sa Herceg Novim, koja je uz tortu donijela i želje za nastavkom saradnje.

Djecu, njhove prijatelje i goste, tokom izložbe je zabavljala novska klapa Stari kapetan.

Najčitanije