11 C
Kotor

Slušaj online radio

Marina Luštica Bay – u izgradnji odoljela velikim valovima i nevremenu

Luštica bay
Luštica Bay

Veliko nevrijeme koje je pogodilo crnogorsko primorje proteklih dana nije nanijelo štetu marini u izgradnji u turističkom naselju Lušticu Bay-u koji se gradi u zalivu Trašte na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.

“Visoki valovi i udari vjetra nisu naštetili konstrukciji marine čija je gradnja u završnoj fazi. Ovakve vremenske neprilike daju nam mogućnost da pratimo ponašanje i cjelovitost konstukcije, naročito kada su u pitanju lukobrani marine koja se gradi na otvorenom moru i području koje je često izloženo olujama i jakim udarima vjetra i valova. Nismo zabilježili čak ni neznatnu štetu”, saopštio je Nabil Michel, direktor izgradnje u Luštica Development.

U marini su u toku završeni radovi na strukturi oba lukobrana. Kada bude završena marina će imati 176 vezova za prihvat brodova do 35 metara.

U naselju su, takođe, u toku radovi na novih osam “F” objekata sa 45 apartmana. Očekuje se da izgradnja sljedećih osam objekata počne do polovine godine.

Na 690 hektara zemljišta nadomak Tivta kompanija Luštica Development razvija projekat Luštica Bay u kome će bitii sedam hotela, dvije marine, prvi profesionalni golf teren u Crnoj Gori, sa potpisom Gerija Plejera, više od 1.000 stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, kao i drugih objekta.

Najčitanije