16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Najbolji rad „Sanctus Theodorus“

Pine
Pine

Žiri za ocjenu radova prispjelih na konkurs koji je Opština Tivat raspisala za izradu idejnog arhitektonskog riješenja za parterno uređenje javnih otvorenih površina i uređenje ugostiteljskih terasa, odlučio je da ne dodijeli prvu nagradu. Od tri dobijena riješenja, za najbolji je proglašen rad pod šifrom “Sanctus Theodorus” čiji su autori Nikola Radović, Slobodan Petrović i Petar Ćulafić, te je on nagrađan novčanim iznosom od 1.000 eura.

Drugoplasirani je rad pod šifrom “Mediterraneo” autora Ivane Rajković, Nevene Rajković i Mirjane Rajković-Karanikić kome je pripalo 700 eura, dok je žiri odlučio da autorima rada pod šifrom “Regata” dodijeli “obeštećenje” u iznosu od 300 eura. Žiri su inače, činili opštinska sekretarka za urbanizam i zaštitu životne sredine Tatjana Jelić, njene kolege iz tog sekretarijata, arhitekte Vesna Nikolić i Marko Kostić, akademski slikar Zoran Kruta i Biljana Matijević iz NVO “Udruženje privrednika”.

Lokalna uprava je od arhitekata i dizajnera koji su učestvovali na konkursu, tražila da predlože najbolje riješenje koje će se primijeniti za uređenje otvorenih javnih površina i ugostiteljskih terasa na javnim, ali i privatnim površinama u centru grada.

Cilj konkura je bio, kako se navodi, „poboljšanje estatskog izgleda grada, racionalnije korišćenje javnih površina za kretanje i okupljanje ljudi, kao i poboljšanje estetskog izgleda ugostiteljskih terasa“. Opštinari su tražili arhitekstonska i dizajnerska riješenja za uređenje prostora malog parka u Ulici 21.novembra, parka kod Trga Dara Petkovića, prostora Trga magnolija, te ukupno osam terasa ugostiteljskih objekata na Trgu od kulture i ulicama Njegoševoj, Druge dalmatinske brigade i Palih boraca.

Izvor:S. L.

Najčitanije