30 C
Kotor

Slušaj online radio

Hitno rekonstruisati kotorski bazen – sastanak na bazenu

Kotor - bazen
Kotor – bazen

Na zahtjev poslanika Liberalne partije (LP) Andrije Popovića, jedna od narednih sjednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Skupštine Crne Gore, održaće se na zimskom bazenu u Kotoru, koji je otvoren 1984. godine i nalazi se u veoma lošem stanju, saopšteno je iz te stranke.

Cilj takve inicijative, navode iz LP, jeste da se snažnije skrene pažnja javnosti i nadležnih organa na velike probleme u kojima se već duže vrijeme nalazi crnogorski sport, posebno vodeni sportovi u kojima smo šampioni a nema skoro nikakvih uslova.

“Sjednica će se održati na samom bazenu i posebno će se baviti infrastrukturnim problemima jednog od najvećih crnogorskih brendova- sporta. Liberalna partija i ranije je uticala da se za obnovu kotorskog bazena izdvoje značajna ovogodišnja sredstva iz državnog budžeta,ali se proces rekonstrukcije mora hitno pokrenuti. Od posebne je važnosti i rasprava o početku izgradnje bazena u Tivtu, ali i u Baru, Bijelom Polju i konačnoj izgradnji zimskog bazena u Podgorici”, navodi se u saopštenju.

Nevjerovatno je, navode iz LP, da ti gradovi, kao nosioci sportske sile Crne Gore u vaterpolu, nemaju zatvorene bazene i umjesto podsticaja najčešće su kamen o vratu mladih talenata.

Najčitanije