24 C
Kotor

Slušaj online radio

Unaprijeđena saradnja Službe zaštite i spašavanja HN i vatrogasaca sa Luštice

Vatrogasci Krtoli
Vatrogasci Krtoli

Rukovodilac Službe zaštite i spašavanja Herceg-Novi, Aleksandar Škobalj, i predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli, Stefan Kostić, postigli su juče sporazum o unaprjeđenju zajedničke saradnje i djelovanja na čitavoj teritoriji opštine Herceg Novi, uključujući i novski dio poluostrva Luštica.

Opština Herceg Novi će pružiti finansijsku podršku Vatrogasnom društvu Krtoli, u iznosu od 9.600 eura tokom 2016. godine.

„Saradnja sa opštinskom Službom zaštitie i spašavanja je zaista dobra, bolja nego ranijih godina. Od dolaska novog rukovodstva, na čijem je čelu Aleksandar Škobalj, na Lušticu se gleda kao na Igalo, Toplu, ili bilo koji dio Herceg Novog“, kazao je Kostić.

Dobrovoljci iz Krtola već godinama redovno dolaze da pomognu kolegama iz Službe zaštite i spašavanja, posebno u ljetnjem periodu kada su požari najaktivniji. Organizovani su kao odjeljenje sa pet članova, na čijem čelu je komandir Jovan Kikanović.

„Bez vatrogasaca iz DVD Krtoli, naš posao na teritoriji Herceg Novog bio bi znatno otežan. Potrudićemo se da saradnju podignemo na veći nivo, tako što ćemo unaprijediti uslove njihovog rada kroz nabavku opreme i tehničku podršku“ – naglasio je Škobalj.

Istaknut je i doprinos mnogih mještana Luštice, a posebno preduzetnika Bata Bogetića, koji u periodu požara vatrogascima ustupa cistijernu ili kamion.

Najčitanije