15 C
Kotor

Slušaj online radio

URA predaje SO predlog za razrješenje predsjednika Opštine Kotor

Kotor panorama
Kotor panorama – foto Boka News

Građanski pokret URA predaće Skupštini opštine Kotor u ponedjeljak predlog za razrješenje predsjednika Opštine Kotor.

“Pošto nijesmo dobili nikakav odgovor od SDP-a Kotor na naš dopis od 4.marta u kojem predlažemo razrješenje predsjednika Opštine Kotor, smatramo da ne postoji jedinstven stav po ovom pitanju u Opštinskom odboru SDP-a. Predaćemo ovaj predlog u ponedeljak Skupštini opštine Kotor, nakon čega ćemo vidjeti ko je opozicija, a ko je privezak vlasti”, saopšteno je iz URE.

Komentarišući izjavu predsjednika SDP-a, Ranka Krivokapića, da ta partija neće rušiti vlast u Kotoru političkom korupcijom, iz URE su saopštili da su “legalni i legitimno izabrani predstavnici građana”, te da ih nikakva korupcija nije vodila “kada smo SDP-u ponudili da promijenimo vlast u Kotoru”.

“Ako negdje sada postoji politička korupcija i nedoslednost, onda je to u Pozitivnoj koja se nije pridružila opoziciji u ovoj inicijativi, a znamo kako su ušli u kotorski parlament. SDP je u Kotoru bio opozicija od 2008. do 2012, a poslije izbora 2012. SDP je ušao u vlast sa DPS iako je u kampanju išao kao opozicija i kritikovao sve što je DPS radio. Kotorani i vi dobro znaju kako ste se zaklinjali i jedni (DPS) i drugi (SDP) da zajedno nećete nikada u Kotoru. Padale su teške riječi i obećanja, ali od doslednosi i obećanja ništa i sa jedne i druge strane”, navode iz URE.

Najčitanije