14 C
Kotor

Slušaj online radio

Varaždinski kardiolog na Mljetu – Apel liječnice urodio plodom

Mljet
Mljet

Nakon apela liječnice s Mljeta dr. Magdalene Nardelli Kovačević, koja je odlazeći u mirovinu dramatično tražila liječnika koji će je naslijediti, u rješavanje ovog problema uključila se i Dubrovačko-neretvanska županija, koja će financirati uređenje stana za novog liječnika.

Dogovorili su to župan Nikola Dobroslavić i pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Dario Kulišić na radnom sastanku s načelnikom općine Mljet Đivom Marketom, ravnateljem Doma zdravlja Dubrovnik Brankom Bazdanom, ravnateljem županijskog Zavoda za hitnu medicinu Lukom Lulićem te liječnicom obiteljske medicine u koncesiji na otoku Mljetu Sandrom Benković i stomatologinjom Sanjom Trutina Trogrlić.

Također se razgovaralo se o problemima u organizaciji primarne zdravstvene zaštite na otocima, potrebi njezinog unaprjeđenja te organizaciji zdravstvenih ambulanti na otoku Mljetu, te o problemu organiziranja turističke ambulante i sanitetskog prijevoza.

Župan Dobroslavić je kazao kako je Dubrovačko-neretvanska županija svjesna specifičnosti otočne populacije, međutim istaknuo je nužnost izjednačavanja zdravstvenog standarda na otocima i ostatku županije.

Dogovoreno je kako će uređenje stana liječnika na Mljetu financirati Dom zdravlja Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija, a troškove smještaja Općina Mljet i Dom zdravlja.

Doktorica Nardelli Kovačević nam je u telefonskom razgovoru potvrdila da se na natječaj za liječnika u ordinaciji u Babinom polju javio doktor Siniša Car, specijalist kardiolog iz Varaždina.

– Sretna sam što je ova priča pozitivno završila. Na Mljet nam dolazi stručan i kvalitetan liječnik, kazala je dr. Nardelli Kovačević.

Nardelli Magdalena
Nardelli Magdalena

On će ordinaciju i pacijente preuzeti 20. marta. Za početak će mu pomagati doktorica Magdalena Nardelli Kovačević, koja s prvim danima aprila odlazi u zasluženu mirovinu.

Najčitanije