9 C
Kotor

Slušaj online radio

Besplatno opravljaju protivpožarne aparate

Tivatski vatrogasci svakodnevno vježbaju
Tivatski vatrogasci svakodnevno vježbaju

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat (SZS) predvođeni novoimenovanim komandirom Zoranom Barbićem, ovih dana sprovode detaljne preglede svih javnih i većih stambenih objekata u Tivtu, sa stanovišta njihovog protivpožarnog obezbjeđenja.

Do sada su pregledani objekti Centra za kulturu Tivat, Radio Tivta, Srednje škole „Mladost“ i Osnovne škole „Drago Milović“, a obavljen je i razgovor sa menadžmentom HTP „Mimoza“ vezano za protivpožarno obezbjeđenje njihovih hotela „Pine“ i „Kamelija“, odnosno korišćenje kompleksa Župa koji je u vlasništvu te firme, za redovne vježbe pripadnika SZS.

Prema riječima Barbića, pregledi će biti nastavljeni i narednih dana, sa akcentom na ugostiteljske objekte, visoke solitere i druge veće objekte kolektivnog stanovanja. U fokusu pažnje je konstrukcija tih objekata, elektro mreža i sistemi za zagrijavanje, opremljenost protivpožarnim vratima, aparatima za početnmo gašenje požara i pomoćnim sredstvima za evakuaciju, video nadzorom, čuvarskom službom, kao i stanje prilaznih puteva.

Barbić nije želio da detlajnije govori o nalazima pregleda javnih objekata, dok je za stambene zgrade koje su do sada obišli vatrogasci, kazao da je evidentirano prilično loše stanje, pogotovo sa nedostatkom obaveznih protivpožarnih aparata i zakrčenim i neprohodnim prilazima za vatrogasna i druga vozila hitnih službi.

„SZS će javnim ustanovama poput škola, pomoći na način što će besplatno servisirati sve njihove protivpožarne aparate tipa S-9, a za zaposlene i djecu koja pohađaju nastavu u tim objektima organizovaćemo vježbe evakuacije. Očekujemo i da se Skupštine stanara aktiviraju i preduzmu neophodne mjere u svojim stambenim zgradama, pri čemu ćemo im mi pomoći savjetima i preporukama.“- istakao je načelnik opštinske Službe zaštite i spašavanja Tivat Zoran Barbić.

Izvor:S. L.

Najčitanije