15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

„Morsko dobro“ zatvorilo kacelariju u Tivtu, kažu samo privremeno

Otvaranje Pina i Žućenica fest 2015.
 Morsko dobro

JP „Morsko dobro“ zatvorilo je svoju kancelariju u Tivtu, ali prema riječima direktora Predraga Jelušića, samo privremeno.

„Dobili smo otkazni rok od vlasnika poslovnog prostora koga smo iznajmljivali za potrebe naše kancelarije u Tivtu. Taj je rok već mislim i istekao, prije 3 ili 4 dana, i kolega koji je do sada radio u toj kancelariji, preći će da posao obavlja u centrali preduzeća u Budvi, dok uskoro ne nađemo trajnije riješenje za poslovni prostor u Tivtu.“- kazao je Jelušić.

On je dodao da je „Mnorsko dobro“ obavezno da novi poslovni prostor u Tivtu nađe prikupljajući ponude procedurom predviđenom Zakonom o javnim nabavkama, a što će po njemu, potrajati narednih mjesec do mjesc ipo dana.

„U svakom slučaju, naša kancelarija u Tivtu biće sigurno ponovno otvorena najkasnije do 1.maja kada počinje i zakonski rok da sva kupalištana Crnogorskom primorju budu otvorena. Stim u vezi, jedan stalni radnik i jedan sezonski kontrolor koga ćemo angažovati u Tivtu, imaće i na vrijeme obezbjeđen poslovni prostor za svoj rad i kontrolu zakupca morksog dobra na teritoriji Tivta i dijelu teritorije opštine Kotor koje pokriva ova kancelarija.“- istakao je Jelušić.

Kancelariju JP „Morsko dobro“ u Tivtu koja se nalazila u Poslovnom centru „PMC Invest“ u centru grada, 30.maja prošle godine svečano su otvorili tadašnji direktor budvanskog JP Rajko Barović i gradonačelnik Tivta Ivan Novosel. Tada je čak obećavano da će to predstavništvo JP „Morsko dobro“ biti ubrzo i kadrovski ojačano zbog velikog turističkog razvoja na tivatskoj obali, kao i da će „Morsko dobro“ otvoriti i posebnu svoju kancelariju unutar kompleksa luksuznog nautičkog centra Porto Montenegro, a što se nije dogodilo.

Izvor:S. L.

Najčitanije