8 C
Kotor

Slušaj online radio

Martovska regata, JK “Delfin”

U organizaciji JK Delfin od 19. do 20 marta, u Tivtu se jedri Martovska regata za klase Optimist i Laser, u organizaciji JK Delfin. Ovo je  novi termin regate, uveden na inicijativu Takmičarske komisije u sklopu proširenja takmčarskog programa za klase Optimist i Laser.

CGJS je podržao  predlog  novog sistema, tako će u svakom mjesecu u kom nema redovnih takmičarskih regata, klubovi  naizmjenično organizovati po jednu regatu u Boki.  Cilj je jačanje flote Optimista, ali i podizanje izazova i za jedriličare i za trenere.

Prelijepi vremenski uslovi, sunce i vjetar jačine 10-15 čvorova jugoistočnog smjera, išli su na ruku mladim jedriličarima. Jedriličari JK Lahor Kotor, JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog i JK Delfin iz Tivta uživali su u tri jedrenja.

U klasi Optimist  dominaciju drže jedriličari JK Delfin, Igor Nikolić je prvi,  Nikola Golubović drugi i Tatjana Kusovac treća. Tatjana je prva u klasi Optimist za djevojčice, Josipa Čelanović, JK Delfin na drugom mjestu i Romina Racković treća, JK Lahor. Nikola, Tatjana i Josipa su na tri prve pozicije u kategoriji do 12 godina. Ilija Marković, JK Delfin je prvi u klasi Laser 4.7 a slijede za njim Zorka Milojević, JK Jugole Grakalić i Luka Ognjanović, JK Lahor. Les, Irina Kusovac i Balsa Dojkic su zauzeli prva tri mjesta u klasi Laser Radial.

Martovska regata - Tivat
Martovska regata – Tivat

Danas je predvidjen start još dva jedrenja 11  i dodijela nagrada u 15 sati.

Najčitanije