9 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS na „pol-poziciji“

Sa žrijebanja
Sa žrijebanja

Demokratska partija socijalista biće prva na glasačkom listiću na kojem će se Tivćani na izborima 17.aprila izjašnjavati o sastavu novog lokalnog parlamenta – odlučio je večeras žrijeb kojim je utrđen redosljed na zbirnoj izbornoj listi za lokalne izbore.

Nakon DPS, na poziciji broj dva je DSS, a slijede SNP, LP, SRS i Socijaldemokrate. Na pozici broj sedam je HGI, SDP je izvukao osmo mjesto, a slijede CDU, Bokeški Forum, Tivatska Akcija i na posljednjoj 12-toj poziciji, lista Arsenal za Tivat.

Ovlašćeni predstavnici izbornih lista žrijebom su odredili i na kojim će od ukupno 19 biračkih mjesta, koja stranka imati predsjednika biračkog odbora. U skladu sa rezultatima sa posljednjih izbora, DPS će imati svoje predsjednike odbora na 7 birališta, SDP 3, HGI, Nova i SNP imaće dva, dok DSS, LP i PzP pripada po jedno predsjedničko mjesto.

Predsjednica Opštinske izborne komisije Tivat Jovanka Laličić kazala je da je Nova koja bojkotuje izbore u Tivtu, nagovijestila da će iskoristiti pravo da njeni predstavnici učestvuju u njihovom sprovođenju kroz učešće u radu biračkih odbora i same OIK, dok se PzP o tome još nije izjasnio.

Izvor:S. L.

Najčitanije