12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Više od igre – zbog nedostatka kvoruma odložena sjednica SO Kotor

Photo: Boka News
Photo: Boka News

Sjednica Skupštine opštine Kotor koja je bila zakazana za danas nije održana zbog nedostatka kvoruma. Sjednici su prisustvovali 14 odbornika od 33.

Pored opozicionih odbornika danas u gradskom parlamentu nije bilo odbornika Socijaldemokratske partije.

Prema dnevnom redu odbornici su se trebali između ostalog izjasniti o izvještaju o radu prdsjednika opštine dr Aleksandra Stjepčevića.

Predsjednik SO Kotor Nikal Bukilica informiso je odbornike da je odbornik DPS-a Slaven Manojlović podnio ostavku, a umjesto njega za odbornika je imenovan Boris Kustudić.

Saopštenje OO SDP Kotor: Stabilnost i fer izbori moraju biti prioritet

SDP Kotor obratio se sa više inicijativa u cilju ostvarivanja životnih interesa građana kao preduslova za slobodne i poštene izbora u našem gradu. DPS još uvijek ne želi da se suoči sa krizom koja se produbljuje i odbija da da adekvatan politički odgovor u skladu sa demokratskim potrebama građana u ovom trenutku.  U tim uslovima SDP ne želi da raspravlja o Izvještaju o radu predsjednika opštine Kotor dok se inicijativa o vlasti izbornog povjerenja ozbiljno ne razmotri. Stabilnost i fer izbori moraju biti prioritet za sve koji ne zele lov u mutnom i ne strahuju od slobodne volje gradjana.

SDP još jednom podsjeća da naš predlog, u cilju obezbjeđivanja pravno – političkih garancija za sporazum o vlasti izbornog povjerenja, podrazumijeva da dogovor političkih subjekata obuhvati i pitanje izbornih funkcija u opštini Kotor.

SDP ovakvim stavom iskazuje punu principijelnost i pokazuje da ne želi više vlasti ili vlast po svaku cijenu pa i po cijenu kupovine poslanika i ministara, na čemu danas počiva vlast DPS na državnom nivou.

OO SDP Kotor

Najčitanije