16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

29. Kotorski festival pozorišta za djecu od 1. do 12. jula

Press konferencija najava djecijeg festivala u Kotoru

U Kotoru će se od 1-12. jula održati 29. Kotorski festival pozorišta za djecu, najavio je na današnjoj press konferenciji direktor KFPD, Petar Pejaković.

On smatra da su napravili kvalitetan i dobar program s obzirom na svu situaciju i kratak rok za organizaciju.

“Ovo je će biti interesantan festival i za djecu i za mlade i za sve one koji vole umjetnost i stvaralaštvo. Sam festival počinje prvog jula predstavom “Na vukovom tragu”. Ova predstava dobila je mnogo nagrada, prije nekoliko mjeseci predstavljala je pozorište za djecu na na svjetskom festivalu. Rađena je po čuvenoj knjizi Džeka Londona “Zov divljine”, kazao je Pejaković.

Ovo je, kaže, prava stvar za otvaranje.

“Nakon ove predstave čeka nas još 16 predstava a mnoge će se, zbog velikog interesovanja, igrati reprizno, dva do tri puta u nekoliko dana”, najavio je on.

Istakao je da su ove godine donijeli odluku da su pozorišni programi besplatni.

“Nema kupovine karata, postojaće karte, ali samo da bi se regulisao ulaz i broj sjedišta. Radićemo rezervacije na dan predstave. Pošto će biti veliko interesovanje sugerišem roditeljima  da djeca idu sama na predstavu”, poručuje on.

Najava kotorskog festivala za djecu

Pozorišne predsatve, kaže, dolaze iz sedam zemalja, uglavnom iz zemalja regiona, i jedna predstava u koprodukciji Čile – Poljska pa festival ima i internacionalni karakter.

Menadžerka opštine Tivat, Patricija Pobrić, kazala je da je pozorište mjesto gdje se djeca prave u ljude.

Zahvalila je Opštini, Centru za kulturu Tivat, turističkoj organizaciji, Porto Montenegru na saradnji koji su doprinijeli realizaciji festivala.

Najčitanije