15 C
Kotor

Slušaj online radio

Nezaboravno ljeto u Porto Montenegru, atraktivan kalendar brojnih događaja za sve goste

Porto Montenegro – foto Porto Montenegro

I ovog ljeta Porto Montenegro pripremio je atraktivan kalendar brojnih uzbudljivih događaja za sve goste, dok je lanac maloprodajnih objekata bogatiji za niz novih restorana, galerija i radnji!

Novo izdanje Međunarodnog festivala mode, vratiće se u Porto Montenegro 23. i 24. jula sa inovativnom „zelenom edicijom“, podsjećajući na važnost principa održivosti u svijetu mode, upotrebe biorazgradivih materijala i primjene ekoloških postulata i „zelenih praksi“ u skladu sa globalnom retorikom. Zvijezda festivala biiće Ronald Van Der Kemp sa kolekcijom visoke održive mode (Holandija), a iste večeri svoju kolekciju prikazaće prva crnogorska autorka koja u potpunosti stvara po principima održivosti Akka – Aleksandra Džaković.

Nezaobilazni Superwine festival vina dolazi u Porto Montenegro Jaht klub na spektakularnoj lokaciji na čuvenom infiniti bazenu već 3. jul, a okupiće preko 20 regionalnih i evropskih izlagača koji će predstaviti selekciju svojih najboljih vina. Događaj će upotpuniti gastronomska ponuda saekskluzivnim kulinarskim specijalitetima dajući poseban pečat ovom spektakularnom događaju degustacije vina na južnom Jadranu.

„Crème de la crème“ ovog ljeta jeste Ljetnja izložba skulptura Idana Zareskog, u saradnji sa „Bel Air Fine Art“ i „Gayo“ galerijama. Od sajmova umjetnosti u Londonu, Parizu, Njujorku i Milanu, pa do galerija u Majamiju, Abu Dabiju i glavne švajcarske galerije u Ženevi, monumentalne kreacije Zareskog tokom ljeta će krasiti umjetničku scenu Porto Montenegra.

Ljetnji događaji trajaće sve do kasnog septembra, obećavajući ljetnje mjesece prepune zabave, muzike, raznolikosti, raspoloženja, umjetnosti, kulture i ljetnje fuzije dobrog osjećaja, nakon godine koja je sve nas stavila na test.

Najčitanije