21 C
Kotor

Slušaj online radio

3. Međunarodni dječiji festival folklora “Kolo bez granica“

Kolo bez granica 2023.

3. Međunarodni dječiji festival folklora „Kolo bez granica“ biće održan od 23. do 27. avgusta 2023. godine u Tivtu, u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Boka“, pod pokroviteljstvom Opštine Tivat.

Program festivala odvija se na javnim prostorima grada, ove godine dočekujemo goste iz 7 država a pred publikom će nastupiti više od 400 mališana, što izdvaja ovaj festival kao jedan od malobrojnih internacionalnih manifestacija posvećenih isključivo djeci, na nacionalnom nivou, poručuju organizatori.

U četvrtak, 24. avgusta program počinje Međunarodnom festivalskom paradom šetališnom zonom, a svečana Ceremonija otvaranja festivala počinje u 20.30 sati na Pinama, nakon čega će uslijediti cjelovečernji koncert inostranih grupa i domaćina.

Petak, 25. avgust, je ispunjen edukativnim sadržajem – program otvara Folklorna radionica sa početkom u 19.00 časova, a od 21.00 na gradskoj rivi biće organizovan bioskop na otvorenom kada će se prikazivati snimak koncerta KUD „Boka“ – Kad prošetam Crnom Gorom. Ovaj koncert dat je u formi folklorne predstave, a karakteriše ga objedinjen prikaz narodne igre, pjesme i običaja svih naroda sa teritorije Crne Gore, prošaran humoresknim dijalozima koji na zanimljiv, prijemčiv način gledaocima dočarava bogatstvo naše kulturne baštine.

U subotu, 26. avgusta, od 19.30, Međunarodna festivalska parada sa performansima transformisaće ulice grada Tivta u podijum za igru, a Gala koncert sa početkom u 20.30 zaokružiće festivalski program. Na Gala koncertu bogatstvo crnogorskog folklora predstaviće i dječiji folklorni ansambli KUD „Njegoš“ sa Cetinja, KUD „Bihor“ iz Petnjice i KUD „Sloga“ iz Herceg Novog.

Najčitanije