15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

5. Festival svjetlosti “Zasjaće palaci”

Festival svijetlosti – Zasjaće palaci

Kulturni centar ,,Nikola Đurković’’ – Gradska galerija Kotor, priprema značajnu međunarodnu likovnu manifestaciju, pod nazivom 5. Festival svjetlosti “Zasjaće palaci”.

Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’ je osmišljen kao niz svojevrsnih likovnih izložbi na otvorenom, sa idejom da se iskoristi izvanredna i neponovljiva scenografija Kotora za promovisanje, afirmaciju i popularizaciju likovne umjetnosti. Festival podrazumjeva samostalne audio-vizuelne prezentacije  akademskih likovnih umjetnika, koje će se projektovati na fasade zgrada.

Festival će biti realizovan na slijedeći način: u toku dvije večeri trajanja V Festivala svjetlosti (24. i 25. juna) na Pjaci od kina i Pjaci od brašna, biće projektovano po 8 – 9 samostalnih audio-vizuelnih prezentacija umjetnika, nakon čega će se po 2 puta reprizirati. Dakle, svi zainteresovani posjetioci će  moći da pogledaju kompletan program, prelazeći sa jednog trga na drugi, bez žurbe i strepnje da će nešto propustiti i bez unapred određenog i obavezujućeg redoslijeda.

Na isti način će se relizovati program obije večeri, ali naravno sa drugom grupom umjetnika.

Na 5. Festivalu svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’ učestvuje 35 umjetnika iz: Bosne i Hercegovine, Srbije, Francuske, Turske, Makedonije, Italije, Kanade i naravno, Crne Gore.

Festival će biti realizovan 24. i 25. juna 2022. godine, na Pjaci od kina i na Pjaci od brašna, sa početkom u 21.30 sati.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije