8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Artists in Casa – društvena odgovornost imperativ hotelske grupacije Casa del Mare

Projekat kojim se promoviše umjetnost crnogorskih stvaralaca na temeljima timskog rada, dijaloga i prijateljstva


Ove godine je Casa del Mare, grupacija malih luksuznih hotela, premijerno lansirala svoj društveno odgovorni projekat “Artists in Casa” koji podrazumijeva boravak afirmisanih crnogorskih umjetnika u nekom od Casa del Mare hotela, te gdje – inspirisani Bokom – imaju priliku da stvaraju nova djela, kao i da njih i postojeća prikažu širokoj Casa del Mare zajednici tokom cijelog ljeta. Nakon završetka učešća umjetnika u ovom programu, njihova djela ostaju izložena za zainteresovane kupce-posjetioce Casa del Mare hotela.

Ovaj projekat sprovodiće se svake godine, a učesnice i učesnici ovogodišnjeg programa bile su slikarke Tijana Gordić i Dijana Lazović, kao i vajari Adin Rastoder i Marko Petrović Njegoš. Boravkom u ambijentu Casa del Mare, umjetnici su imali priliku da stvaraju nova umjetnička djela u inspirativnom okruženju pored mora, te obogate svoj portfolio novim radovima.

“Podrška projektima koji su usmjereni na stvaranje nove vrijednosti koja se pozitivno reflektuje na crnogorsko društvo, za nas je veliko zadovoljstvo i obaveza. Društveno odgovorno poslovanje suština je svega što kao brend predstavljamo, te je naš zadatak u tom smislu jasan – da promovišemo lokalno i dobro. Stavljajući na raspolaganje prepoznatljivost Casa del Mare brenda, ambijent i zajednicu koju njegujemo više od decenije, cilj ovog projekta je da kroz afirmisanje umjetnosti skrenemo pažnju na veliki talenat naših najkreativnijih, a čija umijeća nesumnjivo obogaćuju naše kulturno nasljeđe”, ističe Nikola Milić, vlasnik ove hotelske grupacije.

Učesnici ovogodišnje inicijative nose lijepe utiske iz Casa del Mare. “Nama, umjetnicima, inspiracije nikad ne fali. Sama promjena radne sredine, boravak na drugom mjestu, u ovom slučaju Boka koja je jedinstvena i jedna od ljepših lokacija na crnogorskom primorju, jeste podsticaj za neke nove elemente na radovima.

Artists in Casa – foto Casa del Mare

Posebno nas raduje što se turistički kapaciteti Casa del Mare koriste za ovakve programe, promociju i podršku kulturi i umjetnosti, čime zajedno doprinosimo opštem boljitku društva,” naveli su učesnici programa.

“Naši hotelski kapaciteti popunjeni su tokom cijele sezone, a među našim stalnim gostima su i neki od najvećih ljubitelja umjetnosti. Željeli smo da im, osim gastronomske ponude, pružimo i jedinstveno iskustvo uživanja u djelima crnogorskih umjetnika. Možda neki od njih požele i da jedno djelo ponesu sa sobom kući, time šireći glas o nevjerovatnom talentu najkreativnijih u našem društvu,” kazala je Milena Milić, direktorica marketinga i prodaje hotelske grupacije Casa del Mare.

Artists in Casa – foto Casa del Mare

Ovaj projekat krunisan je događajem na kojem su predstavljeni umjetnici i djela koja su stvarali u toku boravka, ali i njihovi drugi radovi. Veče provedeno sa umjetnicima, okupilo je veliki broj prijatelja i partnera brenda, koji su svojim prisustvom dali skromni doprinos afirmaciji umjetnosti i kulture naše zemlje.

Programom “Artists in Casa”, Casa del Mare ima ambiciju da ova aktivnost postane dio tradicije brenda i u narednim godinama. U tom smislu, ova hotelska grupacija ohrabruje kako mlade i perspektivne, tako i već afirmisane umjetnike da se prijave i budu dio ove incijative. Više informacija o programu svi zainteresovani mogu dobiti slanjem upita na info@casadelmare.me, ili prateći zvaničnu Casa del Mare website stranicu: www.casadelmare.me.

Najčitanije