19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

54. Praznik mimoze predstavljen Banjalučanima

Dani mimoze-BL – foto Mediabiro

Nakon  prezentacije 54.Praznika Mimoze u Beogradu i Novom Sadu, najuspješnija manifestacija Herceg Novog danas je imala svoju promociju i u Banjaluci. Bogati raskošni kostimi uz zvuke tradicionalne muzike Boke, najavili su 50 karnevalskih, muzičkih, zabavnih, kulturnih, dječjih i sportskih događaja na hercegnovskoj rivijeri  tokom 16 dana.

Turistička organizacija Herceg Novog (TO HN ) oduvijek je njegovala dobre odnose sa Banjalukom, kao i cijelom Republikom Srpskom, kazala je na pres konferenciji direktorica TO HN, Milja Vitorović. Ona je tom prilikom istakla da sa tog područja u Herceg Novi dolazi i najveći broj turista, kako u ljetnjoj tako i u zimskoj turističkoj sezoni.

Dani mimoze-BL – foto Mediabiro

“Festival mimoze nesumnjivo je jedan od najstarijih festivala na ovim prostorima, po čemu su  Crna Gora i Herceg Novi prepoznati. Tradicija duža od pedeset godina nama nalaže da se svake godine potrudimo i napravimo što bolji i kvalitetniji program.”, kazala je ona i dodala da ovogodišnji Praznik mimoze počinje 17.februara velikim koncertom Marije Šerifović.

Prva subota praznika rezervisana je kao i uvijek za berbu mimoze, odnosno Feštu od ribe i vina, povorke  uz defile mažoretki i trombonjere Gradske muzike, nakon čega će se fešta nastaviti u Baošićima, kada će sve prisutne zabavljati Ivana Peters, Neša Galija i drugi.

Dani mimoze-BL – foto Mediabiro

“Tog istog dana, tradicionalno će se održati maskembal, na kome će nastupiti Nikola Rokvić i Adi Šoše. Praznik mimoze trajaće tri vikenda uz bogat program tokom radnih dana. TO HN je ove godine u saradnji sa festivalom Exit organizovala Winter flower veče, kada će nastupiti prvi put u Crnoj Gori majstor haus muzike, DJ Clapton kao i regionalna zvijezda Konstrakta”, istakla je ona.

Za završnicu jedinstvenog Praznika žutog cvijeta biće upriličen koncert hrvatske zvijezde Tonija Cetinskog , dok će ljubitelji nešto starijeg zvuka imati priliku da čuju Nedu Ukraden, koja će nastupiti na velikom tradicionalnom maskembalu.

Član IO TO Herceg Novog, Jovan Mićunović kazao je da je zabilježeno, prema njegovim riječima, nikad veće interesovanje gostiju sa područja Republike Srpke.

“Ove godine imamo jednu specifičnu situaciju kada je posrijedi popunjenost hotelskih kapaciteta. Za vrijeme trajanja praznika, gosti će biti smješteni pored Herceg Novog i u Kotoru, Tivtu i Budvi”, poručio je on.

Direktor TO Republike Srpske, Miodrag Lončarević zahvalio je predstavnicima TO Herceg Novog  na posjeti, i kazao da je Praznik mimoze jedan od najljepših festivala ne samo u Crnoj Gori, nego i šire.

Dani mimoze-BL – foto Mediabiro

“Mi imamo zaista odličnu saradnju, a ovakvi susreti nas još više povezuju, jer se kroz njih  bolje upoznajemo i razmjenjujemo iskustva”, rekao je on.

Direktorica TO Banjaluke, Branka Branković podsjetila je da saradnja ovog grada sa Herceg Novim traje više od deceniju, te da intezivno sarađuju u razmjeni turista kao i mnogobrojnim promocijama.

“Mimoza je već dolazila u Banjaluku, ovo je povratak te saradnje. Mi ćemo ove godine, zajedno sa turističkim agencijama posjetiti neozaobilazni praznik, a nadamo se da će se naša saradnja nastaviti u ubuduće”, zaključila je ona.

Izvor:Mediabiro
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije