16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

7. Prvenstvo Crne Gore u gradnji suvomeđe

Sledećeg vikenda, 9. i 10. septembra, na platou Kotobiljskog izvora, održaće se novo izdanje jedinstvenog događaja ove vrste u našoj zemlji-Otvorenog prvenstva Crne Gore u gradnji suvomeđe.

Ideja-vodilja je očuvanje baštine kroz sport i rekreaciju. Tročlane takmičarske ekipe će svoje umijeće gradnje na suvo  iskazati u zadanih 15 minuta, gdje će se zatim, uz postignute dimenzije, mjeriti kvalitet suvomeđe, izgled, način slaganja i nagib zida. Subota od 10 do 13 sati je rezervisana za one koji misle da se prvo oprobaju u netakmičarskoj atmosferi.

Svoj izlazak do Kotobiljskog izvora mogu iskoristiti da se u opuštenijoj atmosferi oprobaju u gradnjii i dobiju savjete na licu mjesta, Nedjeljno takmičenje takođe počinje u 10 sati, a trajaće u zavisnosti od broja prijavljenih ekipa. Publika je dobro došla, a biće organizovana i animacije za najmlađe koji će moći da mnogo toga novog saznaju, ali i probaju sami sazidati svoju prvu-mini-suvomeđu, prilagođeno uzrastu.

Lokacija se nalazi na petom kilometru magistralnog puta Herceg Novi-Trebinje. Parking je obezbijeđen. Može se takođe doći za jedan sat hoda markiranom stazom (3 km) od autobuske stanice u Herceg Novom.

Detalj sa takmičenja gradnja suhomeđe

Učešće je besplatno,a na sopstvenu odgovornost.

Takmičari mogu biti punoljetne osobe, nezavisno od pola i državljanstva. Takmičari prijavljeni bez dovoljno članova, mogu sastaviti ekipu na licu mjesta pred početak

Preporučuju se duge pantalone i tvrđe duboke cipele kao zaštita. Organizator obezbijeđuje rukavice, osvježenje i naravno-kamen

Sve ekipe dobijaju zahvalnice, a najbolje 3 u obje konkurencije, diplome i gastro-darove NVU Ruke

Prvoplasirana ekipa u domaćoj konkurenciji dobija prelazni kamen „Orjensku bužu“

Viber broj za PISMENE prijave ekipa i informacije je: 069360803

Rok za prijave je do 9. septembra (subota), do 13 sati

Organizator: Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, partneri: Planinarski klub Subra, MZ Kameno-Žlijebi i NVU Ruke

Najčitanije