13.9 C
Kotor

Slušaj online radio

9. Regata tisuću otoka – Damaco pobjednik prve etape

Regata Tisuću otoka – foto ThousandIslandsRace

Sada već tradicionalna 9. regata “Tisuću otoka“ od Rijeke do Tivta i nazad starovala je u nedelju 18. septembra. Iz riječke luke tačno u podne, po burovitom vremenu, svoja jedra razvilo  je pet jedrilica na jednoj od najdužih i najzahtjevnijih regata na Jadranu, koju organizuju Riječki jedriličarski klub i Porto Montenegro Yacht Club.

Na startu u Rijeci našle su se jedrilice iz Austrije, Hrvatske i Slovenije među kojima i 3 trimarana. Čak 3 pobjednika dosadašnjih Regata tisuću otoka pokušat će osvojiti naslov po drugi put.

Regata se sastoji od dvije etape. Prva etapa starta iz Rijeke, nakon čega flota ostavlja desno otoke Unije, Susak, Premudu, Dugi otok, Kornat, Vis, Lastovo i Sveti Andrija i završava u marini Porto Montenegro u Tivtu. Uzduž rute od 280 NM, flotu su čekali tehnički izazovi navigacije između mnogo otoka i kanala hrvatske obale i fascinantnog zaliva Boke Kotorske, ali isto tako i nagrada iznenađujućom ljepotom okruženja poznatom širom svijeta.

“Damaco” pobjednik prve etape

Pobjednik prve etape 9. regate “Tisuću otoka” u realnom vremenu je jedrilica Damaco sa skiperom Berislavom Vranićem koja je tačno u 13:23:03 prošla kroz cilj ispred marine Porto Montenegro.

Jedreno vrijeme od Rijeke do Porto Montenegra je 49:23:03

Jedrilica Kapro na cilju u Boki – foto ThousandIslandsRace

Nakon dodjele nagrada za prvu etapu u Porto Montenegru u srijedu 21. septembra, flota starta u četvrtak 22. septembra u obratnom smjeru prema Rijeci na istom kursu, a regata se zaključuje dodjelom nagrada u nedjelju 25. septembra u Rijeci.

Najčitanije