15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Zapaljeno vozilo direktorice kotorskog Komunalnog preduzeća – Jokić: Najoštrije osuđujem sinoćni gnusni čin

Foto privatna arhiva

Nepoznati počinioci podmetnuli su požar na autu marke “pežo 302” koji je u vlasništvu izvršne direktorice kotorskog Komunalnog preduzeća Miljane Đurišić.

Prema nezvaničnim podacima, auto je zapaljen sinoć u oko 23.20 ispred zgrade u kome Đurišić živi u naselju u naselju Sveti Vrača. Policija je obavila uviđaj i u toku su istražne radnje.

Nije ovo prvi napad na imovinu Đurišić, jer su joj prošle godine u junu na autu takođe nepoznate osobe izbušile gume. Đurišić je na čelo tog opštinskog preduzeća došla u aprilu prošle godine.

Samo Komunalno preduzeće Kotor došlo je u žižu javnosti kada su iz manjeg po broju članova od dva postojeća sindikata opštužili direktoricu da ne poštuje prava radnika iz kolektivnog ugovora i da njene odluke negativno utiču i na koletiv i na grad, kao i da zapošljava mimo sistematizacije, da je nekvalifikovana lica postavila na rukovodeće pozicije, pa čak i penzionera, što je iz preduzeća oštro demantovano.

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić:

“Najoštrije osuđujem sinoćni gnusni čin paljenja vozila izvršnoj direktorici Komunalnog, gospođi Miljani Đurišić.

Pozivam Upravu policije i nadležno državno tužilaštvo, da preduzmu sve što je u njihovoj moći i nadležnosti kako bi se otrkili i počinioci i nalogodavci ovog, ne prvog, napada na imovinu gospođe Đurišić.

Bez namjere da prejudiciram ishod postupka, bez zadrške poručujem da će Opština stajati iza svakog djelovanja izvršne direktorice i menadžmenta preduzeća u cilju uspostavljanja zakonitosti u radu i zaustavljanju korupcionaških poslova.

Zajednički poručujemo da ne postoji način da se ovaj proces zaustavi zastrašivanjem ili napadima bilo koje vrste. Takođe, najoštrije osuđujem bilo koje stvaranje atmosfere kojom bi se ovo krivično djelo na bilo koji način pravdalo”, kaže se u reagovanju predsjednika Opštine Kotor, Vladimira Jokića.

Predsjednica SO Kotor, Maja Mršulja

Maja Mršulja

“Sinoćni gnusan čin paljenja vozila direktorice Đurišić, najoštrije osuđujem! Drugi pokušaj zastrašivanja gđe Đurišić na način svojstven najprizemnijim umovima, neće uroditi željenim plodom niti zastrašiti direktoricu, koja ima podršku rukovodstva Opštine Kotor.

Imajući u vidu da prvi napad na imovinu direktorice Đurišič nije rasvijetljen, a da je proteklo izvjesno vrijeme, pozivam nadležne organe – policiju i tužilaštvo da pod hitno preduzmu sve radnje iz svoje nadležnosti i da u najskorijem mogućem roku, procesuiraju i sankcinišu učinioce ovog neljudskog čina” – saopštila je predsjednica Skupštine opštine
Kotor Maja Mršulja.

Najčitanije